11 december 200500:00

Door Joep Meijsen

Winst Flyers en Eaters

Matt Korthuis scoorde na bijna negen minuten in overtime de verlossende winnende treffer tegen een sterk spelend Den Haag. Ronnie Grimard had een goal en twee assists in een ruime zege van Geleen op Tilburg Trappers.

Daarmee begint de competitie inmiddels vaart te krijgen. Bij de ontmoeting tussen Heerenveen en Den Haag, voor 592 toeschouwers in Thialf, zat in de staart. Marco Postma had Heerenveen de leiding gegeven vlak voor het einde van de tweede periode.

Tien minuten voor tijd was het Tristan Senior die Wolves op gelijke hoogte bracht, terwijl Patrick Finnegan de Hagenezen vier minuten voor tijd zelfs op voorsprong bracht. Heerenveen moest wanhopig op zoek naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk op de powerplay met nog maar 40 seconden op de klok. Anton Butochnov maakte de treffer.

Een bench-minor tegen Den Haag in de 68e minuut bood daarna de sleutel tot de winnende goal van Matt Korthuis.

Geleen greep in de tweede periode het initiatief in de thuiswedstrijd tegen Tilburg Trappers. Voor 821 toeschouwers hadden John Versteeg en Ronnie Grimard ervoor gezorgd dat beide ploegen na de eerste periode nog in evenwicht waren. Tussen de 24e en de 29e minuut scoorde Geleen echter drie keer op rij. Ryan Held, Jamie Visser en Gary Zinck scoorden. Namens Tilburg deed Trembecky later in de periode nog wat terug.

Met slechts twintig seconden gespeeld in de derde periode scoorde Ryan Held zijn tweede van de avond en daarmee de beslissende treffer. De defensie van Geleen bleef overeind, hoewel Bradley McDonald vlak voor tijd tegen een Match Penalty opliep, iets wat de krappe selectie van Geleen niet kan gebruiken.