Lions vos erik skate2 home 1314

11 januari 201423:49

Winst voor Lions en Flyers

Dordrecht Lions houdt de strijd om de vierde plek spannend. Lions won thuis met 9-2 van concurrent Herentals. Heerenveen had het niet makkelijk in Eindhoven, maar won wel met 1-3 van Kemphanen.

Dordrecht – Lions

Dordrecht was in eigen huis ditmaal veel te sterk voor Herentals. Beide ploegen strijden om het vierde en laatste ticket voor de play-offs. Dordrecht legde zaterdagavond de basis voor de overwinning in de eerste periode. Daarin nam Lions een 3-0 voorsprong dankzij goals van Dion van ’t Hof, Dan Koudijs en Erik Vos.

In de tweede periode verloor Herentals de kalmte. Nils Vroemans werd met een match penalty naar de kleedkamer gestuurd wegens fisticuffs. Enige minuten later mocht ook coach Paul Vincent naar de tribunes wegens commentaar op referee Debby Hengst. Dordrecht ging daarna vrolijk door met scoren en liep uit naar 6-0. Erik Vos voltooide met twee goals zijn hattrick en ook Joy Turpijn wist goalie Bjorn Steijlen te passeren. Steijlen werd in de slotminuut gewisseld waardoor Kevin van Looveren het karwei mocht afmaken.

Van Looveren moest in de derde periode nog drie goals toestaan. De ruim 400 toeschouwers zagen doelpunten van Turpijn, Pettapiece en de vierde treffer van Erik Vos. Voor Herentals wisten Tmo Dewin en Mitch Morgan de eer te redden: 9-2.

Door de zege nadert Dordrecht de tegenstander tot twee punten. Lions heeft ook nog twee wedstrijden minder gespeeld dan de Belgen. Beide ploegen komen elkaar nog eenmaal tegen en dat is op 2 februari in Herentals.

Eindhoven – Heerenveen

Vier dagen voor de bekerfinale mocht Heerenveen al op voor een repetitie in het IJssportcentrum van Eindhoven. De repetitie tegen rode lantaarndrager Eindhoven bleek alles behalve een makkelijke avond.

Eindhoven begon sterk en op de allereerste powerplay wist de Belgische aanvaller Don Geerts de score te openen. Halverwege de periode kwam Flyers langszij via international Kevin Bruijsten.

Heerenveen wist weinig indruk te maken en Eindhoven bleef lang op gelijke hoogte met de bekerfinalist. In de 34e minuut viel er eindelijk wat te juichen aan Friese zijde. Jade Galbraith scoorde op aangeven van Nick Kuiper de 1-2. Maar ook de voorsprong gaf Heerenveen geen vleugels.

In de derde periode kon Eindhoven echter geen gelijkmaker produceren. De club maakte afgelopen week ook bekend dat er geen vervanger komt voor de vertrokken Let Vladislavs Dobrenkijs. De aanvaller keerde terug naar huis omdat zijn moeder ernstig ziek is. Eindhoven maakt het seizoen verder af met eigen jeugd en geeft deze de kans om zich te ontwikkelen in het restant van de competitie en in de Larry van Wieren Cup.

Zonder Dobrenkijs zag coach Josh Mizerek hoe Heerenveen vier minuten voor tijd de wedstrijd besliste. Sander Dijkstra scoorde nota bene shorthanded de verlossende 1-3. Heerenveen kan zich nu gaan richten op de bekerfinale van a.s. woensdag. De Friezen zijn Den Haag tot twee punten genaderd op de ranglijst. De p