Red Eagles vs Eaters 10102015

10 oktober 201523:20

Zeges voor Eaters, Flyers en Panters

Heerenveen maakte zaterdagavond in Leeuwarden korte metten met Tilburg, Panters had overtime nodig om Kemphanen de baas te kunnen en Geleen boekte een 1-3 overwinning in Den Bosch.

Ontmoetingen tussen Heerenveen en Tilburg zullen niet dezelfde emotie met zich meebrengen als de afgelopen jaren toen de beide teams aartsrivalen waren in de strijd om de prijzen in de Eredivisie. Zaterdagavond rekende Heerenveen met 9-1 af met het BeNeLiga-team van Tilburg.

Ronald Wurm had drie goals en een assist, Harry Matheson had twee goals en Mark Hoekstra pakte vier assists mee. Andere doelpuntenmakers waren Kevin Nijland, Pippo Limnell Finocchiaro en Marco Postma. Het enige Tilburgse doelpunt viel in de eerste periode en kwam van de stick van Jeroen van den Broek.

Flyers verliest voor korte tijd wel de diensten van Yan Turcotte, die een matchpenalty ontving vanwege 'checking to the head'.

Een stuk spannender was het in het duel tussen Zoetermeer en Eindhoven in het Silverdome, die pas in overtime werd beslist. Joy Turpijn was de matchwinner met zijn derde treffer van de avond. De international had ook nog een aandeel in twee andere treffers. Ritchie van Hulten nam ook twee treffers voor zijn rekening, terwijl ook Marko van Leeuwen tot scoren kwam namens Panters.

De wedstrijd was lange tijd in evenwicht, de eerste periode telde zes eerlijk verdeelde doelpunten en tegen de tijd dat de tweede pauze aanbrak leidde Zoetermeer met 5-4. Kemphanen wist in de slotperiode nog tot scoren te komen, waardoor overtime nodig was. Kayo van Zoest scoorde drie keer, terwijl ook Mike Overweg en Filip Martinec treffers voor hun rekening namen.

Eaters had genoeg aan drie goals in de eerste dertig minuten van de wedstrijd om Den Bosch de baas te zijn in het Sportiom. Lars van Sloun, Lars Engwegen en Don Geerts. Justin Evers zorgde zeven minuten voor tijd voor het enige Bossche doelpunt.

Foto Flyers-Trappers: Martin de Jong