Zilveren Medaille Nederland

3 februari 202014:32

Door Joep Meijsen

Zilveren medaille voor U20-mannen

Het Nederlands team onder 20 jaar heeft in Gangneun de zilveren medaille gewonnen. Oranje verloor zelf vanmorgen van China, maar zag Zuid-Korea winnen van Kroati√ę, zodat Oranje toch nog als tweede eindigde op het kampioenschap.

Vanmorgen vroeg had Oranje nog een theoretische kans om te promoveren. Daartoe moest dan wel in reguliere speeltijd worden gewonnen van China, waarna ook het resultaat van Zuid-Korea tegen Kroati√ę goed moest uitvallen. Nederland verloor de wedstrijd echter met 3-5, waardoor de promotiekans verkeken was. Oranje zou nu alleen zilver winnen als de Koreanen van de Kroaten zouden winnen, wat ook daadwerkelijk gebeurde.

Lees hier het wedstrijdverslag van Nederland - China met reactie van de bondscoach >>>

Jong Belgi√ę wist zich te handhaven met een 4-1 overwinning op Isra√ęl. De ploeg kwam op achterstand te staan, maar zag uiteindelijk Ben Coolen, Kevin Vangenechten, Oscar Delbrassine en Jeffie Versin tot scoren komen om zich te handhaven in Division IIB. De Belgen eindigen als vijfde van de zes deelnemende landen.

Nederland, Kroati√ę en China eindigen op hetzelfde aantal punten, waardoor een onderlinge ranglijst wordt opgemaakt van deze drie teams. Daaruit komt Nederland als beste naar voren. Wouter Sars en Delaney Hessels verzamelden twaalf punten in het toernooi. Bjorn Borgman van Den Haag werd uitgeroepen tot beste Nederlandse speler op het toernooi.

Nederland moest verstek laten gaan bij de prijsuitreiking omdat een relatief vroege vlucht naar huis moest worden gehaald. De ploeg was op het moment dat de wedstrijd tussen Zuid-Korea en Kroati√ę eindigde al op het vliegveld. De medailles worden nagezonden.