25 juni 202012:32

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

Persmoment kabinet | verplichting sluiting sportaccommodaties per 1 juli opgeheven

“Fantastisch nieuws gisterenavond. We kunnen constateren dat het kabinet het aandurft de verantwoordelijkheid voor het tegengaan van de verspreiding van het nog steeds aanwezige coronavirus in handen van de samenleving te leggen. Concreet betekent dit voor de sport dat wij vanaf 1 juli overal weer kunnen sporten en we ook weer wedstrijden en competities mogen organiseren.....”.

Lees hier het bericht op nocnsf.nl en zie de bijlage met het op 24 juni 2020 verzonden persbericht van NOC*NSF.

Op rijksoverheid.nl is de informatie is de pagina corona en sport direct aangepast op basis van de persconferentie van het kabinet: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Mooie en gehoopte versoepelingen voor de sport! | Sportprotocol wordt aangepast
De ergste loopings en bochten hebben we gehad van de achtbaan Covid-19, aldus onze Minister-President. Tijd voor de controlefase vanaf 1 juli. We krijgen allemaal meer ruimte omdat we afstand hebben gehouden.

1 juli zijn er flinke versoepelingen en met name voor de sport kan tijdens het sporten vanaf 1 juli weer heel erg veel. Dat hebben we in de sport met elkaar voor gezorgd door de eerdere versoepelingen heel goed uit te voeren.

De versoepelingen zijn dusdanig groot en geven veel meer ruimte dan in het reeds gedeelde aangepaste sportprotocol rekening mee is gehouden. Zo snel mogelijk zal het sportprotocol aangepast worden op de gisteren bekendgemaakte versoepelingen. Naar verwachting kan het aangepaste sportprotocol in de loop van vrijdag met jullie worden gedeeld.

Delen