24 april 202421:39

Door Danny Micola von Fürstenrecht

Winst voor TeamNL vrouwen tegen Korea 3-1

Periode standen 1-0 ; 0-1 ; 2-0

Team NL vrouwen begon vol spanning aan de wedstrijd tegen Korea en dit was de eerste 10 minuten duidelijk te zien. Nederland nam in de eerste periode de voorsprong en het doelpunt werkte bevrijdend.

Woman of the Match is Kayleigh Hamers.

De tweede periode begon Nederland sterk, maar Korea is een taaie tegenstander. Die blijven maar gaan en komen. Nederland kwam slecht in het spel. Korea kreeg in deze periode maar een paar kansen, je kon het ook zien aan het ijs, de kant van Nederland was nauwelijks beschaatst en toch scoorden ze. Er moest wel een videoscheidsrechter aan te pas komen, maar het doelpunt werd toch gegeven. Even was het Nederlands team van slag, maar was het met name Kayleigh Hamers die structuur bracht in het spel en de puck weer aan haar teamgenoten wist af te spelen.

De derde periode wist Nederland voortvarend te starten. Een geweldig schot van Jet Milder trof hoog in het net van afstand doel. Hierop had de Koreaanse doelvrouw geen antwoord. Nederland begon er weer in te geloven en pas in de laatste twee minuten wist Nederland de deur dicht te houden en doordat Korea hun goalie eraf hadden, kon Nederland na een zeer zware druk van Korea toch het net vinden. Hiermee was de eindstand bepaald op 3-1.