Daarmee kan de ploeg van bondscoach Joep Franke terugkijken op een erg geslaagde week met een trainingskamp in Heerenveen, de ondersteuning van Team KPN Sportfonds en de twee overwinningen op Oostenrijk. De Oostenrijkse ploeg speelt al een aantal jaren in Division 1A, het niveau waar Nederland in april zal debuteren.

In de tweede wedstrijd kreeg Lisa Daams de start in het doel. De keepster van Eindhoven Kemphanen nam haar winning streak vanuit de Eerste Divisie mee naar St.Pölten. Vandaag was Nederland ook qua schoten de beste, Nederland kwam in totaal tot 28 schoten. Lisa Daams keerde 17 schoten en behaalde een knappe shutout.

Nederland kwam na bijna twaalf minuten op voorsprong tijdens de eerste powerplay van de dag. Savine Wielenga scoorde op de rebound met assists van Bieke van Nes en Kayleigh Hamers. Wielenga speelt dit seizoen in Zweden bij SDE samen met Julie Zwarthoed, Kayleigh Hamers en Marée Dijkema. Wielenga doet het daar uitstekend met negen goals en zeven assists.

Het doelpunt van captain Wielenga bleek uiteindelijk de winnende goal. Met nog iets meer dan een minuut te spelen, bepaalde Julie Zwarthoed met een empty netter de eindstand op 0-2.

De volgende ontmoeting tussen beide landen is tijdens het WK in Angers. Nederland speelt dan het derde duel op 15 april tegen Oostenrijk.

Foto's Mats Bekkevold