49127089703 a00fed4b97 c

30 november 201923:38

Saturday Round-up: Flyers langs Panters, Den Haag wint van Leuven, Devils onderuit in Luik

Heerenveen won zaterdagavond de topper in Zoetermeer met 2-6, Den Haag bleef Leuven nipt de baas, Nijmegen verloor in Luik en Mechelen won een doelpuntrijk duel tegen Tilburg. De wedstrijden van zaterdag op een rijtje.

Zoetermeer Panters - Unis Flyers Heerenveen 2-6 (1-1, 0-1, 1-4)

Heerenveen bevestigde zijn dominantie in het ijshockeyseizoen tot nu toe met een 2-6 overwinning in Zoetermeer. Daarmee wint Flyers zijn zevende wedstrijd op rij in deze competitie en blijft zonder puntverlies. Trevor Petersen scoorde drie keer namens de Friezen die pas in de slotfase definitief afstand namen van Panters.

Zoetermeer kwam via een treffer van Joy Turpijn, zijn vierde in twee dagen, na ruim zes minuten spelen op voorsprong. De eerste de beste powerplay voor Flyers leverde een kleine tien minuten later de gelijkmaker op via Trevor Petersen. Lars den Edel bezorgde Heerenveen daarna halverwege het duel voor het eerst de voorsprong.

Die zou de ploeg van Mike Nason niet meer uit handen geven. Adam Bezak maakte er een kwartier voor tijd 1-3 van. Zoetermeer kwam zeven minuten voor tijd via Marko van Leeuwen nog ee keer terug, maar een halve minuut later herstelde Petersen de marge, vervolgens was Juha Kiiholma succesvol en tenslotte scoor Petersen zijn derde van de avond met een shorthanded goal.

Door de zege heeft Flyers nu 21 punten uit 7 wedstrijden. Zoetermeer staat op 6 uit vier. Volgende tegenstander voor Zoetermeer is Leuven Chiefs dat komende zaterdag op bezoek komt. Volgende Beneliga-wedstrijd voor Heerenveen is volgende week zondag thuis tegen Mechelen.

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Leuven Chiefs 3-2 (1-0, 0-1, 2-1)

Een treffer van Justin Evers minder dan vijf minuten voor tijd vormde zaterdagavond het verschil tussen Den Haag en Leuven in opnieuw een duel met het venijn in de staart.

Den Haag kende een zeer voortvarende start door al binnen twee minuten na het openingssignaal van scheidsrechter Martin de Wilde de score te openen via youngster Jelle Kronenburg. Daar bleef het echter qua doeltreffende slagvaardigheid bij in het duel tot de 32e minuut toen Vladislav Afonin, een 21-jarige Belgische aanvaller, voor de gelijkmaker zorgde.

Den Haag kwam twaalf minuten voor tijd via Reinier Staats voor de tweede keer op voorsprong, maar wist dat slechts kort vast te houden. Minder dan een minuut later bracht Alec James het duel weer in evenwicht. Op het doelpunt van Justin Evers met nog 4,5 minuut te spelen had Leuven echter geen antwoord meer, waardoor Den Haag de drie punten in eigen huis hield.

Archieffoto: Robert Bos

Mechelen Golden Sharks - Tilburg Trappers 15-4 (5-2, 6-1, 5-1)

Mechelen haalde zijn eerste punten van het lopende Beneleague-seizoen door in eigen huis uit te halen tegen Tilburg Trappers: 15-4. Na vijf minuten stond het nog 1-1, zes minuten later 3-2, maar daarna liep Mechelen uit naar een grote zege.

Mike Robinson, vorig jaar nog een Orlando Solar Bear, scoorde vier keer. Verder werden de doelpunten over de ploeg verdeeld en kwamen Olivier Bouchard, Kim Miettinen, Arne van Espen, Ben van den Bogaert, Kevin de Winter, Stefaan Swennen (2), Elia Urlings, Stef Vermeulen, Jano Vanderhulst, Marek Ziarny en Kenneth Pittoors tot scoren.

Tilburg was succesvol via treffers van Jonas Steeno, Niels Lemans, Nicky van Ierland en Joop Uchtman, maar is nu nog de enige puntloze ploeg in de Beneleague.

Luik Bulldogs - Select 4-U Nijmegen Devils

Luik Bulldogs scoorde drie keer op de powerplay en Pasquale Spano hield zijn net schoon voor een shutout in de 3-0 zege voor Luik tegen Nijmegen, de eerste voor de Waalse ploeg in reguliere speeltijd in de Beneliga dit seizoen.

Scheidsrechter Tim Tzirtziganis deelde aan beide teams ongeveer even veel straffen uit zaterdagavond, maar waar Nijmegen niet profiteerde van de powerplays, was dat aan de kant van Luik wel anders. Tot de slotfase van de tweede periode bleef het duel doelpuntloos, tot achter elkaar Jake Hendriks, Oliver Pataky en Levi Houkes naar de strafbank werden gestuurd en Luik aan weerzijden van de tweede pauze drie keer scoorde om het duel te beslissen.

Jessiko Bernard scoorde de eerste treffer met twee man meer op het ijs, vervolgens sloeg Kristof van Looy toe in de overgebleven straf en kort na de hervatting zorgde Jordan Paulus voor de slagroom op de taart in een nieuwe straf die nog doorliep naar de tweede periode.