Eaters mens jeffrey smile home 250916

3 oktober 201600:05

Eaters in overtime langs Nijmegen

Dubbelslag voor Leuven in Belgische beker

Geleen Eaters won zondagavond in overtime van Nijmegen Devils. Jeffrey Mens scoorde na twee minuten in de extra tijd de winnende goal. In de Belgische beker waren er twee overwinningen voor Leuven.

Geleen - Nijmegen

De bekerontmoeting in Geleen, met 473 toeschouwers in de tribune kende een doelpuntloze eerste en derde periode. Nijmegen pakte na een halve minuut spelen in de tweede doorgang de voorsprong via Rick Wijnen, met een assist van de bij Devils teruggekeerde Mitchel van Holten. De gelijkmaker viel ruim vier minuten later toen Joonas Huovinen op de powerplay raakschoot.

Nijmegen overleefde in de slotperiode vier powerplays tegen om het eerste punt veilig te stellen. Geleen pakte via de goal van Jeffrey Mens het bonuspunt. Tijdens de ontmoeting werd Jord Smit van Geleen door scheidsrechter Sterkens met een matchpenalty naar d ekleedkamer gestuurd vanwege head-butting.

Leuven

Leuven kende een succesvolle start van het nieuwe seizoen. Via goals van Maxime Pellegrims, Martin Vachal en Deniss Baskatovs werd op zaterdag al een 1-3 overwinning geboekt in Herentals. Het tegendoelpunt kwam van de stick van Vincent Morgan. Een dat later was er een nog veel overtuigendere 9-2 zege in eigen huis tegen Antwerpen. Baskatovs had twee goals en vier assists, terwijl Pellegrims twee goals en drie assists voor zijn rekening nam. De beide tegentreffers werden gescoord door Lukasz Bartak.