Flyers Beneliga Bezak juich 02 2017

11 maart 201722:36

Heerenveen slaat eerste slag

Flyers winnen dankzij sterke derde periode

Heerenveen Flyers heeft de eerste wedstrijd in de halve finale gewonnen. In het eigen Thiaf was Flyers met 8-3 te sterk voor Luik Bulldogs. Valentijn Bouten, Ronald Wurm en Adam Bezak scoorden allen tweemaal.

UNIS Flyers Heerenveen - Luik Bulldogs

De einduitslag was geen nauwkeurige afspiegeling van de wedstrijd. Luik kon twee periodes heel goed weerstand geven. Flyers begon echter ijzersterk aan de derde periode en nam definitief afstand van Bulldogs. Luik moest het in Thialf doen zonder een aantal spelers. Na de veelbesproken wedstrijd in Eindhoven waren Akim Ramoul en Loris Darques geschorst. Flyers zag twee jonkies richting Servië vertrekken voor het WK van de U18. Dennis Sikma en Ernesto Klem komen daar in actie voor Oranje.

De eerste periode was leuk om naar te kijken. Beide ploegen kende sterke fases en Luik had zich duidelijk goed voorbereid op deze serie. Heerenveen kwam als eerste op het scorebord. In de vijfde minuut behield Kevin Nijland prima het overzicht en bediende de vrijstaande Yan Turcotte. De ervaren Canadees schoot daarna onberispelijk raak: 1-0.

Luik kwam door twee powerplays steeds beter in de wedstrijd. De powerplay was tegen Eindhoven al sterk en die lijn trok de ploeg van Paul Vincent zaterdagavond door. Net na het verstrijken van de tweede powerplay viel de gelijkmaker. Bryan Henry omspeelde eerst Valentijn Bouten en werkte daarna ook de puck voorbij Sjoerd Idzenga.

Flyers begon de tweede periode met veel druk. De thuisploeg kreeg de beloning na vijf minuten. Ronald Wurm schoot raak met dank aan Lars den Edel die het zicht van goalie Jean Cornelis belemmerde. In de 28e minuut kwam Luik voor de tweede maal langszij. Garrett Brazzier maakte zich goed vrij en tikte de puck tussen de benen door van Idzenga.

De volgende tik werd weer uitgedeeld door Flyers. In de 35e minuut scoorde Heerenveen tweemaal. Valentijn Bouten schaatste slim richting het doel en promoveerde daar een pass van Ronald Wurm tot doelpunt. Daarna was het Brent Janssen die de marge vergrootte naar twee goals. Janssen stond op de goede plek om een rebound binnen te schieten.

Vrij snel na de treffer van Janssen liep Kevin Nijland tegen een straf aan. Luik profiteerde en Frank Neven schoot de aansluitingstreffer achter Idzenga: 4-3.

Tot aan de derde periode wist Luik de gevaarlijke lijn met Bezak, Postma en Demelinne goed te neutraliseren. Aan het begin van de laatste periode sloeg die lijn toch toe. Adam Bezak scoorde binnen drieënhalve twee doelpunten om er 6-3 van te maken. Zijn tweede doelpunt was een fraaie. De Slowaak soleerde door het Luikse verdedingsvak en was niet van de puck af te krijgen. Ook oog in oog met Cornelis faalde Bezak niet.

Daarmee was het Luikse verzet gebroken. Heerenveen bleef druk zetten en liep verder uit naar 8-3. Valentijn Bouten en Ronald Wurm zorgden voor de laatste twee treffers.

Zondagavond is de tweede wedstrijd in Luik.