Trappers Hamburg Beneliga Collier verdedigt 03 2017

25 maart 201702:20

Tilburg wacht serie tegen Selb

Tilburg Trappers heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de kwartfinales van het kampioenschap in de Oberliga. De Brabanders wonnen het vierde duel tegen Hamburg met 3-5 waardoor de volgende ronde werd bereikt. Daarin is Selb de tegenstander.

Daarmee herstelde Tilburg zich met drie overwinningen op rij van de nederlaag in het openingsduel tegen Hamburg Crocodiles. Op vrijdagavond begon Tilburg uitstekend aan het duel. Na ruim vier minuten spelen bracht Justin Larson de regerende Oberliga-kampioen op voorsprong. Vier minuten later verdubbelde Nick de Ruijter deze voorsprong, alvorens Danny Stempher er shorthanded weer twee minuten later zelfs 0-3 van maakte.

Hoewel Josh Mitchell nog twee keer scoorde in de periode namens Hamburg, ging Tilburg toch met een marge van twee goals rusten. Jordy Verkiel was de maker van het vierde Trappers-doelpunt. De tweede doorgang leverde de gevaarlijke powerplay van Hamburg opnieuw een treffer op. Na 33 minuten zorgde André Gerartz voor de aansluitingstreffer. Verder kwam Hamburg echter niet. Zeker niet nadat Ivy van den Heuvel er in de slotperiode zelfs 3-5 van maakte.

Tegenstander in de kawrtfinale wordt Selber Wölfe, dat ook vier duels nodig had om Blue Devils Weiden de baas te worden. Al acht dagen geleden won Selb het beslissende duel in Weiden met 3-4. Selb heeft in de serie met Tilburg het thuisvoordeel.

Elders in de play-offs werd de kampioen van de reguliere competitie, Herner EV, uitgeschakeld door Hannover Indians. Het vierde duel in deze serie werd voor ruim vierduizend toeschouwers met 4-2 gewonnen door de Indians.