1 december 200400:00

Door Joep Meijsen

Aanwinsten helpen Eaters

Nieuwkomers Stephen Birch en Mike Galati hadden een belangrijk aandeel in de 6-3 zege van Eaters Geleen op White Caps Turnhout. Het duo was in de wedstrijd goed voor twee goals en drie assists.

Bijna achthonderd toeschouwers hadden dinsdagavond de moeite genomen om af te reizen naar Glanerbrook. Ze zagen daar de twee nationale doelmannen van België tegenover elkaar staan. Bjorn Steijlen van Geleen was tijdens het afgelopen wereldkampioenschap de eerste doelman van de Belgen, terwijl Arnaud Cremer zijn back-up was, die tegen het sterke Noorwegen een berepartij speelde.

Deze Cremer moest echter in de eerste periode wel twee keer buigen voor Geleen. Stephen Birch en Mark Babic waren de makers van de Geleense treffers. Pavel Frano deed nog iets terug namens Turnhout, dat in het weekeinde nog had gewonnen van Tilburg en maar nipt hoefde te buigen voor Heerenveen.

Een dubbelklapper voor Chad Euverman in de tweede periode vergrootte het voordeel voor Geleen, al was het de in het verleden voor Eindhoven uitkomende Ward Szarzynski die er namens Turnhout voor zorgde dat het verschil niet al te veel opliep.

Met zijn tweede goal van de avond zorgde Pavel Frano er in het begin van de derde doorgang nog voor dat het eventjes spannend werd, maar via treffers van Mike Galati en Dean Byvelds werd de zege alsnog veiliggesteld.