Eredivisie 2024/25

Stefan Collard als coach bij Utrecht
Stefan Collard als coach bij Utrecht

4 mei 202412:23

Door Danny Micola von Fürstenrecht

Eindhoven Kemphanen strikt Stefan Collard als nieuwe trainer

Eindhoven Kemphanen heeft Stefan Collard gestrikt als nieuwe trainer. De 49-jarige Utrechter heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor een jaar, met een optie voor nog een seizoen. Bron Studio040

Collard is geen onbekende naam in de ijshockeywereld. Hij speelde, net als zijn drie broers, jarenlang op het hoogste niveau. Zo kwam hij onder meer uit voor Utrecht Dragons en Eaters Geleen. Ook als coach heeft hij al de nodige meters gemaakt. Zo stond Collard aan het roer van Dordrecht Lions, Utrecht Dragons en Nijmegen Devils.

Team

Nu gaat hij aan de slag bij Eindhoven Kemphanen als opvolger van Larry Suarez. Laatstgenoemde gaat zich inzetten voor de jeugd van de Eindhovense ijshockeyclub. Collard kan niet wachten om in zijn voetsporen te treden. “De WK’s zijn achter de rug, de spelers zijn compleet en we gaan snel kennismaken. Het belangrijkste is om van de groep een echt team te maken en daar gaan we al vroeg mee beginnen, lijkt me.”

Hij krijgt daarbij hulp van Will Zwarthoed. De huidige assistent is ook volgend jaar de rechterhand van de trainer. "We kijken uit naar de samenwerking met Stefan en zijn verder ontzettend blij dat Will Zwarthoed de positie van assistent-coach blijft invullen", laat Eindhoven Kemphanen weten.