SPLT2187

29 augustus 201917:24

Door Joep Meijsen

Aftellen naar Thialf: Fischtown Pinguins

Komend weekeinde wordt in Heerenveen de tweede editie van de Thialf Icehockey Cup gespeeld. IJshockeynederland.nl kijkt in vier afleveringen vooruit naar de deelnemers aan dit toernooi. Deze keer een blik op de winnaar van vorig jaar, Fischtown Pinguins uit Bremerhaven.

Vorige editie

Fischtown Pinguins won vorig jaar de eerste wedstrijd van het toernooi met 4-1. Toegejuicht door de massaal meegereisde fans scoorde Chad Nehring twee keer. In een doelpuntrijke finale werd daarna met 3-6 gewonnen van Krefeld om de winst in het toernooi in de boeken te zetten en dus als verdedigend kampioen aan de nieuwe editie te beginnen.

​Vorig seizoen

Fischtown Pinguins liet de winst in de Thialf Icehockey Cup volgen door een zevende plaats op de ranglijst in de DEL en plaatsing voor de pre-play-offs, maar werd op dramatische wijze uitgeschakeld door Neurenberg. Beide thuiswedstrijden werden verloren. De Amerikaanse Duitser Mark Zengerle was de topscorer tijdens het seizoen en is ook dit jaar weer van de partij.

​Veranderingen

Spelers als Mike Hoeffel, goalie Nicholas Jensen, de makkelijk scorende Chad Nehring, Rylan Schwarz en Chris Rumble hebben elders in Duitsland onderdak gevonden. Nehring en Rumble zijn dit weekeinde actief voor respectievelijk Düseldorf en Iserlohn. Daar komen internationale aanwinsten voor terug, zoals de Noorse internatioanl Stefan Espeland, de vanuit de DEL2 gepromoveerde Duitse Canadees Christian Hilbrich, de vorig jaar in Polen spelende Slowaak Tomas Sykora en de Tsjech Stanislav Dietz. In de selectie zijn liefst 21 spelers buiten Duitsland geboren, waarvan een deel met dubbel paspoort speelt. In het toel is de 22-jarige Patrick Cerveny nu de aanvulling op Tomas Pöpperle. Cerveny is een Tsjechische-Duitser die afgelopen jaren in de Oberliga speelde. De kern van de selectie is voor een belangrijk deel gelijk aan die van vorig jaar.

De wedstrijden

De Thialf Icehockey Cup krijgt in ieder geval een andere finale dan vorig jaar, want de zaterdagwedstrijd voor Bremerhaven is tegen de mede-finalist van vorig jaar: Krefeld Pinguine. Afhankelijk van het resultaat van zaterdag wacht op zaterdag om 13.30 uur of 17.00 uur een wedstrijd tegen Iserlohn Roosters of Tilburg Trappers.

​De verwachting

Bremerhaven heeft al een buitenlands avontuurtje gehad dit seizoen. De oefencampagne begon in Noorwegen met wedstrijden tegen Lillehammer. De club had ook tegen Storhammar moeten spelen, maar daar werd per ongeluk de koelingsinstallatie beschadigd, waardoor alleen de ontmoetingen tegen Lillehammer overbleven. Beide teams wonnen Ă©Ă©n keer. Fischtown is een zeer interantionale ploeg die al wat wedstrijden in de schaatsen heeft. De ploeg zal erop gebrand zijn sterk aan het seizoen te beginnen en een goede Thialf Icehockey Cup zou daarvoor een prima basis vormen.

Tickets

Kaartverkoop gebeurt via Vanplan.nl. Een passepartout voor beide dagen kost €53,60. Losse dagkaarten kosten €30,25, waarbij er korting is voor jeugd tot en met 17 jaar.

Klik hier voor de kaartverkoop >>>

Livestream

De vaste producent van livestreams van ijshockey in Heerenveen, Sports Broadcasting, verzorgt streams van alle wedstrijden tijdens de Thialf Icehockey Cup. Deze kunnen tegen een kleine vergoeding worden bekeken via https://vpntv.nl/. Het commentaar bij de wedstrijden is Engelstalig.