SPLT2545

30 augustus 201907:58

Door Joep Meijsen

Aftellen naar Thialf: Krefeld Pinguine

Komend weekeinde wordt in Heerenveen de tweede editie van de Thialf Icehockey Cup gespeeld. IJshockeynederland.nl kijkt in vier afleveringen vooruit naar de deelnemers aan dit toernooi. In de laatste aflevering kijken we naar Krefeld Pinguine.

Vorige editie

Krefeld deed vorig jaar ook mee aan de Thialf Icehockey Cup en had een stevige kluif aan de ploeg die toen meedeed onder de naam TeamNL, maar wat in feite Tilburg Trappers was. In de zaterdagwedstrijd kwam Krefeld weliswaar op een 2-0 voorsprong via Martin Lefebvre en Chad Costello, maar in de loop van het duel kwam TeamNL via goals van Max Hermens en Nardo Nagtzaam goed terug in de wedstrijd. Uiteindelijk haalde Krefeld via penaltyshots de finale. Daarin ging Pinguine met 6-3 onderuit tegen de bijna gelijknamige Pinguins uit Bremerhaven.

Vorig seizoen

Krefeld speelde vorig seizoen een wat matig jaar. De ploeg eindigde op de elfde plaats in de DEL, waarmee de ploeg voor het vierde jaar op rij niet in aanmerking kwam voor de play-offs. Voor de laatste titel van de club moeten we terug naar 2002-03. De laatste halve finale was in 2012-13. De veelvuldige international uit de eigen jeugdopleiding Daniel Pietta was de topscorer van de club, maar geen van de drie goalies die tijdens het seizoen werden ingezet slaagde erin een save-percentage van boven de .900 te noteren.

Veranderingen

Krefeld Pinguine voerde tijdens de afgelopen zomerperiode forse wijzigingen door in het team. Het grootste deel van de buitenlandse spelers is vervangen, terwijl er ook op andere vlakken veranderingen zijn. Nieuw is bijvoorbeeld de 31-jarige aanvaller Jeremy Welsh, die vorig jaar nog in Wolfsburg speelde en ooit voor de Carolina Hurricanes en St. Louis Blues een aantal wedstrijden in de NHL speelde. Voor de 29-jarige Canadees Mark Cundari is Krefeld zijn derde stop in Duitsland in vier jaar, maar hij is ook een veteraan van ruim driehonderd wedstrijden in de AHL en een voormalige winnaar van de Memorial Cup met de Windsor Spitfires. Pinguine hoopt ook op aanvallende impulsen van de 29-jarige Canadees Jacob Lagacé die op het hoogste niveau in Zweden speelde en vorig jaar in Noorwegen actief was. De voormalige Duitse international Kai Hospelt maakte deze zomer de overstap vanuit Keulen, terwijl de zeer ervaren Finse doelman Jussi Rynnäs de situatie achterin moet stabiliseren. Rynnäs speelde de afgelopen drie jaar in eigen land voor Kärpät en was daarvoor actief in de KHL, AHL en zelfs een beetje in de NHL.

De wedstrijden

De Thialf Icehockey Cup krijgt in ieder geval een andere finale dan vorig jaar, want de zaterdagwedstrijd voor Krefeld is tegen de mede-finalist van vorig jaar: Bremerhaven. Afhankelijk van het resultaat van zaterdag wacht op zaterdag om 13.30 uur of 17.00 uur een wedstrijd tegen Iserlohn Roosters of Tilburg Trappers.

De verwachting

De échte topjaren van Krefeld liggen alweer een tijdje achter ons, maar het seizoen is in ieder geval behoorlijk begonnen. Afgelopen weekeinde boekte Pinguine een toernooizege in Dresden door in de finale met 6-3 te winnen van de gastheren uit de DEL2. Een dag eerder werd met 5-4 gewonnen van de Tsjechische club uit de hoogste liga Litvinov. Een week eerder was er nog een valse start van de campagne met een nederlaag na penaltyshots tegen Frankfurt (DEL2). Het wordt voor Krefeld weer eens tijd voor een goed seizoen en een sterke Thialf Icehockey Cup is een mooie tussenstap richting het begin van de reguliere competitie.

Tickets

Kaartverkoop gebeurt via Vanplan.nl. Een passepartout voor beide dagen kost ‚ā¨53,60. Losse dagkaarten kosten ‚ā¨30,25, waarbij er korting is voor jeugd tot en met 17 jaar.

Klik hier voor de kaartverkoop >>>

De vaste producent van livestreams van ijshockey in Heerenveen, Sports Broadcasting, verzorgt streams van alle wedstrijden tijdens de Thialf Icehockey Cup. Deze kunnen tegen een kleine vergoeding worden bekeken via https://vpntv.nl/. Het commentaar bij de wedstrijden is Engelstalig.