10 mei 200600:00

Door [email protected]

Aleinikovas naar Flyers

Heerenveen Flyers is definitief rond met Arunas Aleinikovas. De goalie van het Litouwse team wordt daarmee bij de Friezen de opvolger van Marcel Nijland en Ruud van der Holst. Dat bevestigt het bestuur van Heerenveen Flyers aan ijshockey.com.

De 27-jarige Aleinikovas is al jaren een vaste waarde in het nationale team van Litouwen. Op de afgelopen WK's werd hij herhaaldelijk in het allstar team gekozen. In Tallinn speelde hij twee weken geleden nog een uitstekend toernooi.

In zijn juniorentijd speelde de goalie in Canada. Daarna speelde hij het grootste deel van zijn carriere in verschillende oostblok-liga's. Afgelopen seizoen kwam hij in de Britse eerste divisie uit voor de Solihull Barons.

'We verwachten Aleinikovas midden september in Heerenveen', zegt Heerenveen voorzitter Zijlstra. 'De timing is natuurlijk nog afhankelijk van de startdatum van de competitie. We hadden als streefdatum om 1 mei het grootste deel van de Flyers selectie rond te hebben. En dat is aardig gelukt. Natuurlijk houden we de komende tijd onze ogen open om te zien hoe we de selectie nog verder kunnen versterken.'

Heerenveen nam na de van Nijmegen verloren playoff serie afscheid van goalies Nijland en Van der Holst. Het bestuur was niet tevreden met de prestaties van beide spelers. Jeugdgoalie Martijn Maghielse werd aangewezen als backup goalie voor het nieuwe seizoen.

Flyers gaf ook al eerder aan met het grootste deel van de selectie door te willen, waaronder Don Nichols, Petr Kratky en de broertjes Butochnov. Alleen Kristian Simo en Paul Kroon kregen geen nieuwe contracten aangeboden. Justin Bekkering keert komend seizoen weer terug in de selectie van de Flyers.