27 april 202400:57

Door Danny Micola von Fürstenrecht

TeamNL vrouwen verliest na shootout van Noorwegen

Periode standen 0-0 ; 0-0 ; 0-0; OT 0-0 ; SO 0-2

TeamNl vrouwen met de nieuwe record international Savine Wielinga als captain van het team streed met alles wat ze hadden om te winnen van Noorwegen. De eerste 10 minuten van de wedstrijd was erg zwaar voor Nederland maar kwamen we goed door, mede door goed keepers werk van Eline Gabriele. Woman of the match werd Julie Zwarthoed.

Savine Wielenga 111 interlands

De captain van de Oranje vrouwen streefde vandaag Myrthe Mertens voorbij als record international. Het was al tijdens de ochtend training zichtbaar op het grote ledscherm in het ijsstadion. Myrthe Mertens nu oud recordhouder had speciaal voor Savine en voor ons een boodschap ingesproken.

De wedstrijd tegen de Noorse vrouwen was er een van een harde strijd. In de tweede periode zag je de wedstrijd kantelen in het voordeel van Nederland en kwamen we steeds vaker voor de goal. Het ontbrak ons aan een klein beetje geluk.

De derde periode zeker de eerste 10 minuten was TeamNL vrouwen zeker de betere ploeg. We werkten niet alleen hard maar het was aan de Noorse goalie te danken dat Nederland niet op voorsprong kwam. Helaas voor TeamNL vrouwen viel er in de reguliere speeltijd geen enkele doelpunt.

OT speelde Nederland voortreffelijk geen enkele ondoordachte pass alles ging terug naar een teamgenoot wanneer de aanval niet slaagde. Ook overtime bleef het 0-0. Wanneer zie je een wedstrijd na 65 minuten speeltijd bij ijshockey in 0-0 eindigen.

Penalty shots moest een winnaar uitwijzen en hierin was Noorwegen succesvoller nadat de eerste drie spelers van zowel Nederland als Noorgwegen niet gescoord hadden.