Div allstars shirt 0910

16 februari 201000:00

Door Joep Meijsen

All Star Game financieel succes

De All Star Game vorig weekeinde heeft zo'n vijftienduizend euro opgeleverd voor het goede doel. Daarnaast heeft de veiling van de shirts ook nog enkele duizenden euro's opgeleverd voor talentontwikkeling in Nederland.

Tijdens de wedstrijd werd via collectebussen, een loterij en sponsoracties geld ingezameld voor De Eik, een inloophuis in Eindhoven voor mensen bij wie kanker is geconstateerd. ‘Een prachtig resultaat, lijkt me', zegt voorzitter Kees Retera van Kemphanen. De actie vond plaats onder de noemer IJshockey tegen Kanker, waarvoor dit seizoen al bij meerdere clubs geld is opgehaald voor het goede doel.

Retera: ‘Zeker vermeldenswaard is het feit dat de spelers hun onkosten/reiskostenvergoeding hebben gedoneerd. Een geweldig gebaar vinden wij als organisatie.' De All Star Game werd dit jaar voor het eerst in langere tijd weer georganiseerd. De imports versloegen de nationale ploeg van bondscoach Tommie Hartogs in de wedstrijd voor volle tribunes. De toegang was gratis, waarbij het doel was om geld in te zamelen voor het goede doel.

Tegelijkertijd veilde de Nederlandse IJshockeybond de shirts van de All Stars via IJshockey.com. De opbrengst hiervan was bijna vierduizend euro en lag daarmee ook boven verwachting. Het geld komt terecht in hetzelfde potje voor talentontwikkeling dat wordt gevuld door de toeslagen op transfers bij clubs die met veel imports spelen.

Eindhoven zou van de All Star Game graag een jaarlijkse traditie willen maken. Een andere mogelijkheid is dat de wedstrijd jaarlijks op een andere locatie wordt gespeeld.