16 februari 200600:00

Door Joep Meijsen

Amsterdam al in play-offs

Amstel Tijgers heeft zich als eerste club dit seizoen geplaatst voor de play-offs. De 6-7 zege woensdagavond in Nijmegen was hiervoor voldoende. Nijmegen verspeelde kostbare punten in de strijd om de vierde plaats. De discussie ging echter heel ergens anders over.

Het draaide woensdagavond in Nijmegen eigenlijk niet om de wedstrijd. Het non-actief van doelman Casper Swart was hét onderwerp van gesprek. Een ruzie over materiaal was de aanleiding tot het vertrek van de doelman, die werd vervangen door Thijs van Broekhoven.

Volgens De Gelderlander zouden aan Casper Swart nieuwe legguards en andere zaken zijn beloofd, waar de doelman nog altijd op wacht. De club ontkent deze belofte gedaan te hebben. Het conflict kwam vlak voor het vertrek van Swart naar de nationale ploeg tot een uitbarsting, waarbij harde woorden zijn gevallen. De doelman wilde keepersspullen van de club meenemen naar Oranje, wat het bestuur van Nijmegen hem verbood.

De ruzie die hierna volgde zorgde ervoor dat het bestuur van Nijmegen geen andere mogelijkheid meer zag dan het op non-actief stellen van de doelman in een afkoelingsperiode. Volgens bronnen wordt gewerkt aan een oplossing van het conflict. Met nog maar vier wedstrijden te gaan in de competitie, zal hierbij echter wel haast moeten worden gemaakt.

Amsterdam had niet veel moeite met het verschalken van Thijs van Broekhoven. Via Polet en Van den Thillart kwam de ploeg uit de hoofdstad al snel op voorsprong. Young en Caig brachten Nijmegen echter weer op gelijke hoogte. In de tweede periode waren het Kars, Natte, Polet, Subr en nogmaals Natte die de Amsterdammers op een ruime 2-7 voorsprong brachten.

Nijmegen knokte in de slotperiode nog wel terug via Young (2), Teunissen en Johns, maar kwam in de slotseconden geluk tekort om nog een punt uit het vuur te slepen na een emotionele week. Nijmegen en Tilburg kunnen nu zelfs in theorie Amsterdam niet meer achterhalen op de ranglijst, waardoor de hoofdstedelingen zich kunnen voorbereiden op het toetje van de titelstrijd.