21 januari 200700:00

Door Joep Meijsen

Amsterdam houdt de leiding

Amstel Tijgers houdt de koppositie in de Nederlandse competitie. Treffers van Matt Korthuis en Bohuslav Subr in de derde periode bezorgden de ploeg uit de hoofdstad een 2-1 zege in Tilburg. De Brabantse treffer kwam van de stick van Dave Bonk.

Het was bepaald geen doelpuntenfestijn in Stappegoor op zondagavond. In een stevige wedstrijd gaven beide teams elkaar weinig ruimte. Trappers had het meeste puckbezit, kreeg ook wel kansen om de wedstrijd te beslissen, maar was weinig doortastend in de afronding. De Amsterdamse doelman Jonathan Pelletier keepte bovendien een puike partij.

Scheidsrechter De Brabander zorgde ervoor dat het tempo in de wedstrijd hoog kon blijven. Het duurde echter tot vlak voor het einde van de tweede periode voordat er eindelijk werd gescoord in de goedgevulde arena in Tilburg. Het schot kwam van de stick van Bjorn Willemse en Dave Bonk verzorgde de deflectie voor het doel.

Amsterdam heeft echter een stugge ploeg. Zoals zo vaak dit seizoen al toonden de Amsterdammers afdoende veerkracht om de wedstrijd alsnog in hun voordeel om te keren. Eerst was het Paul Vincent die de puck op een presenteerblaadje aanleverde bij Matt Korthuis, die zijn derde belangrijke goal in drie wedstrijden scoorde.

Vlak voor tijd veroverde Bohuslav Subr de puck en kogelde deze achter doelman Nick Boucher voor de winnende treffer. Amsterdam komt hierdoor op de ranglijst op een voorsprong van vijf punten op Tilburg, dat echter nog wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.