15 september 200500:00

Door Joep Meijsen

Amsterdam tegen All Stars

De strijd om de Supercup als seizoensopening was in Nederland maar een kort leven beschoren. De All Star Game tussen het Nederlands Team en de imports had een al even korte geschiedenis. Amsterdam maakt dit komende zaterdag goed met een wedstrijd tussen het eigen team en een selectie samengesteld uit de andere teams in de Eredivisie.

Slechts Ă©Ă©n speler in de geschiedenis heeft zowel de Supercup, de nationale beker als de nationale titel in Ă©Ă©n seizoen gewonnen. Als Nederland een ijshockeyland was zou het een leuke quizvraag zijn. Het antwoord is Jeremy Freid. De Supercup won hij met Heerenveen, korte tijd later maakte hij de overstap naar Nijmegen met wie hij vervolgens de overige hoofdprijzen in het seizoen won.

Het Nederlandse ijshockey mist al jaren een soort van openingsdag. Een teken voor alle liefhebbers dat het seizoen begonnen is. Een wedstrijd tussen de bekerwinnaar en de landskampioen was de laatste jaren echter lastig, omdat Amsterdam meestal beslag legde op beide prijzen.

Om de vernieuwde selectie aan het publiek te introduceren, Amsterdam heeft tot nu toe slechts spaarzame informatie over het team naar buiten gebracht, wordt komende zaterdag vanaf 12.00 uur een Open Dag georganiseerd met allerlei activiteiten. Ter afsluiting staat een wedstrijd tegen een selectie samengesteld uit de andere teams op het programma.

De spelers van Amsterdam zijn nog een raadsel, maar duidelijk is wel wie er namens de All Stars op het ijs komen. Voor Heerenveen komen Don Nichols, Jacco Landman, Rudi van der Holst, Hans Kroon en Marco Postma naar Amsterdam. Geleen stuurt Chad Euverman en Lambert Keulen. Nijmegen is present met Nick Verbruggen, Erik Landman, Bob Teunissen en Nick de Jong, terwijl Den Haag Andri Salomonson, Tyler Middlebrook, Marijn den Dulk en Tristan Senior heeft afgevaardigd. Tilburg is waarschijnlijk met drie spelers present.

De toegang voor de wedstrijd bedraagt voor twaalf jaar en ouder vijf euro.