Capitals jaapedenbaan fisheye 1112

13 november 201219:11

Door Joep Meijsen

Amsterdam vindt vervanger Knudsen

Amsterdam G’s heeft een nieuwe doelman aangetrokken. Het gaat om de 25-jarige Amerikaan Brennan Poderzay, die vorig jaar op het vierde niveau in Frankrijk speelde.

Dat meldt de club op de eigen website. Amsterdam moest enkele weken geleden plotseling op zoek naar een andere doelman toen bleek dat Tim Knudsen voorlopig geen werkvergunning krijgt. Via Bill Horton kwam de club in contact met Poderzay, die nog op zoek was naar een nieuwe werkgever nadat verschillende try-outs op lagere Amerikaanse niveaus op niets waren uitgelopen.

Poderzay is afkomstig uit Tower in de Amerikaanse ijshockeystaat Minnesota. Hij speelde jeugdijshockey in de VS en later op lager niveau in Canada, alvorens drie seizoenen voor het College of St. Scholastica te spelen op lager universiteitsniveau. Daar speelde hij meestal slechts een deel van de wedstrijden.

Aan het einde van zijn opleiding tekende hij als amateur voor Ă©Ă©n wedstrijd voor Grand Rapids Griffins omdat de eerste doelman naar de NHL was opgeroepen en de nieuwe goalie niet op tijd bij de wedstrijd kon komen. Poderzay zat die wedstrijd wel op de bank.

Vorig jaar maakte hij zijn profdebuut bij Viry op het vierde niveau in Frankrijk. Met die club werd hij kampioen in zijn divisie. Als de papieren van de doelman op tijd in orde komen, maakt Poderzay mogelijk komend weekeinde al zijn debuut.