5 februari 200500:00

Door Joep Meijsen

Amsterdam wint de Coupe

Amsterdam Bulldogs heeft de tweede prijs van het seizoen binnen. De hoofdstedelijke bekerwinnaar werd dankzij een 6-0 zege op Turnhout de opvolger van Heerenveen Flyers. Ook Den Haag, Nijmegen en Tilburg wonnen hun wedstrijden, waardoor de strijd om de laatste play-off plek nog helemaal open is.

Veel details van de ontmoeting in Amsterdam zijn er nog niet, maar de hoofdstedelijken hoefden alleen maar te winnen om de Coupe veilig te stellen, na het verrassende verlies van de enig overgebleven concurrent, Heerenveen, tegen Geleen.

Nijmegen klopte Leuven Chiefs voor de tweede keer op rij. Ryan Love had een goal en twee assists voor Nijmegen. Andere doelpuntenmakers voor Nijmegen waren Eric Hoogvliets, John Versteeg, Nick Verbruggen en Huub Verdonschot. Nijmegen stond de hele wedstrijd voor, maar kreeg het richting het eindsignaal nog erg lastig tegen de taaie Belgen. Sami Lipsonen en Joris Peusens hadden ieder twee assists, terwijl Kim Hramoff, Jesse Raekelboom, Andrej Skalos en Petr Formanek voor de doelpunten zorgden. Tomas Kalousek maakte liefst 62 saves.

Tilburg pakte voorlopig de derde plek op de ranglijst terug met een 1-5 zege in Heist op den Berg. Trappers kwam al na zeventien seconden spelen op voorsprong en gaf dit initiatief niet meer uit handen, tegen een machteloze tegenstander. Jeff Trembecky droeg drie doelpunten bij aan de belangrijke zege van de manschappen van Theo van Gerwen, terwijl ook Justin Bekkering en Eric Zachrisson tot scoren kwamen. De enige tegentreffer kwam van de stick van Rob Goris.

Den Haag boekte ondanks de goedgevulde ziekenboeg toch een keurige 2-0 zege op Deurne.