Hys natte pass 1213

16 oktober 201319:36

Door Joep Meijsen

Andere tegenstander voor Den Haag

Den Haag krijgt komend weekeinde in Nottingham onverwacht te maken met een nieuwe tegenstander. Het Spaanse Bipolo Vitoria-Gasteiz vervangt Tallinn tijdens de ronde van de Continental Cup.

Dat heeft de internationale ijshockeyfederatie IIHF laten weten aan de andere deelnemers aan het toernooi. Tallinn kon geen representatieve ploeg opstellen omdat een groot deel van de spelers er niet in slaagde de benodigde visa voor het bezoeken van het Verenigd Koninkrijk te krijgen.

Bipolo Vitoria-Gasteiz eindigde in de vorige ronde als tweede achter Viiking Tallinn en neemt komend weekeinde dus de plaats in van de ploeg uit Estland. De andere tegenstanders tijdens het toernooi zijn gastheer Nottingham en Juniors Riga uit Letland.

Den Haag begint vrijdagmiddag om vier uur lokale tijd aan het toernooi met een wedstrijd tegen Riga. Op zaterdag is Nottingham om zeven uur de tegenstander, terwijl Den Haag op zondag om half twee tegen Vitoria mag spelen. De winnaar van het toernooi plaatst zich voor de volgende ronde.