Phantoms ijsbaan

20 juni 201610:51

Door Joep Meijsen

Antwerpen breidt selectie stevig uit

De Phantoms uit Antwerpen komen volgend seizoen met een stevig versterkte selectie aan de start van het BeNeLiga-seizoen. De ploeg trekt onder meer vijf spelers aan van Heist op den Berg en ziet andere spelers terugkeren bij het team.

De top drie van de topscorerslijst bij Heist van vorig seizoen maakt de overstap naar Antwerpen. Het gaat daarbij om Lukasz Bartak (21 goals en 17 assists in 19 wedstrijden), Marek Ziarny (13, 21, 21) en Peter Bartek (9, 12, 20). Daarnaast stappen ook Dmitri Kerremans en Kevin de Winter over van Heist naar Phantoms.

Ook Belgisch international Patrick 'junior' van Noten stapt over naar Antwerpen. Hij kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Herentals en was daarvoor actief in de Duitse jeugdcompetitie. Van Noten is geboren in Turnhout. Van Noten speelde twaalf wedstrijden in de BeNeLiga, waarin hij goed was voor zeven goals en drie assists.

De club voegt verder Amine van de Putte toe aan de selectie. Van de Putte kon vorig jaar door werkomstandigheden niet spelen. Terwijl de club ook rekent op de inzet van Kenny de Ceulaer, die vanwege blessureleed het seizoen aan zich voorbij moest laten gaan. Ook Jordy van de Locht maakt weer deel uit van de selectie van Antwerpen.

Bij de club blijven verder Ben van den Boagaert, Kenneth Pittoors, Niki de Herdt en het grootste deel van de resterende selectie actief. Vraagtekens zijn er nog over de inzet van Tim Vos, die vanwege zijn werk in combinatie met de terreurdreiging in Belgi√ę mogelijk te weinig tijd heeft om zijn loopbaan voort te zetten.