15 september 200400:00

Door Joep Meijsen

Arts weg bij Heerenveen

Lester Arts speelt het komende seizoen niet voor Heerenveen Flyers. Club en speler hebben geen overeenstemming kunnen bereiken over een nieuw contract. Arts speelde de afgelopen acht jaar voor Heerenveen en was de laatste jaren aanvoerder van de ploeg.

Dat meldt de website van Heerenveen De op 28 juni 1967 in Exeter, Ontario geboren Nederlands-Canadees speelt al dertien jaar in de Nederlandse competitie. Hij maakte in het seizoen 1991/92 zijn Nederlandse debuut in Heerenveen. Na twee seizoenen maakte hij de overstap naar Geleen, waar hij vier jaar speelde alvorens terug te keren naar Heerenveen.

Arts had vorig seizoen een van zijn beste jaren en werd beloond met een oproep van bondscoach Theo van Gerwen voor het wereldkampioenschap in Noorwegen. In vijf wedstrijden kwam hij tot Ă©Ă©n assist. Het was voor het eerst in zeven jaar dat Arts in een officieel toernooi de kleuren van Oranje verdedigde.

Voor Heerenveen-coach Dave Hyrsky moet het vertrek van Arts een fikse tegenvaller zijn. De Canadees werd eerder al geconfronteerd met het vertrek van de Nederlands-Canadees Justin Bekkering naar Tilburg Trappers. Met Don Nichols, Jacco Landman, Robert Starke, Paul Kroon, Jeroen van Olphen en Dave Stappershoef beschikt Hyrsky op dit moment over zes verdedigers.

Het is nog niet bekend of Lester Arts een andere club gaat zoeken of zijn schaatsen aan de wilgen hangt.