Allstar teamfoto samen 1011

26 januari 201214:09

Door Joep Meijsen

ASG in teken Ronald McDonald

De All Star Game staat dit jaar op het programma voor zaterdag 11 februari. De wedstrijd is net als de afgelopen jaren bij voorinschrijving gratis toegankelijk en wordt onder meer gebruikt voor het inzamelen van geld voor het Ronald McDonaldhuis in Veldhoven.

Tijdens de All Star Game zal het Oranje van bondscoach Larry Suarez voor het eerst dit seizoen in actie komen op eigen bodem. Tegenstander is wederom een selectie bestaande uit importspelers uit de North Sea Cup. De definitieve teams worden op een later tijdstip bekendgemaakt. De competitieleiding van de NIJB gaat proberen het weekeinde verder wedstrijdvrij te houden, al is dat gezien het krappe schema van de tussenronde niet makkelijk. In dat geval spelen teams maximaal één wedstrijd. Het speelschema zal duidelijk worden als komend weekeinde de laatste beslissingen in de North Sea Cup zijn gevallen.

Spelers zullen niet alleen worden uitgedaagd tijdens de wedstrijd, maar ook tijdens een zogenoemde skills-competitie. Daarbij zullen spelers van de verschillende teams het tegen elkaar opnemen op het gebied van onder meer het mooiste penaltyshot, het hardste schot en de snelste schaatser. De hal opent om 18.00 uur. Een uur later begint de skills-competitie, terwijl de aanvang van de All Star Game voor 20.30 uur op het programma staat.

Zoals ieder jaar wordt de All Star Game ook gebruikt om het sociale gezicht van het ijshockey te tonen. Daarbij zal geld worden ingezameld voor het goede doel. Dit jaar is gekozen voor het inloophuis van Ronald McDonald in Veldhoven. Fans worden opgeroepen genereus te geven, loten te kopen voor de tombola en mee te doen aan het puckspel.

Kaarten zijn intussen al gratis aan te vragen via de website van Eindhoven Kemphanen.