18 oktober 200700:00

Door [email protected]

Atlanta ontslaat coach

Bob Hartley kan op zoek naar een andere werkgever. De coach van Atlanta werd woensdag op staande voet ontslagen, nadat de Thrashers hun zesde wedstrijd op rij hadden verloren. Het team is als enige in de NHL nog compleet puntloos dit seizoen.

De Thrashers verloren al hun wedstrijden in reguliere speeltijd. Ze incasseerden 27 tegengoals, op twee na het meest in de NHL, en scoorden slechts negen keer, het minst in de hele NHL. Alleen de Kings en Maple Leafs kregen marginaal meer goals tegen, maar die teams scoorden respectievelijk twee en drie keer vaker dan Atlanta.

'Het was duidelijk dat er iets moest gebeuren', zei General Manager Don Waddell woensdag. 'Als je de playoffs van afgelopen seizoen meerekent, dan hebben we de laatste tien wedstrijden verloren.' Atlanta bereikte afgelopen seizoen voor het eerst in de geschiedenis de playoffs, maar werd er in de eerste ronde in een clean sweep uitgewipt door de New York Rangers.

'Of het de schuld van Bob was zullen we nog zien', aldus Waddell. 'Maar in de sport hebben coaches een bepaalde houdbaarheidsdatum. De zijne was bij ons team verstreken. Het wordt tijd dat de jongens in de kleedkamer een ander verhaal horen.'

De powerplay van de Thrashers is abominabel te noemen. In 26 powerplays werd slechts twee keer het net gevonden. Een deel van het gebrek aan scorend vermogen is terug te voeren naar een blessure bij Marian Hossa. De sterforward moest al drie wedstrijden missen wegens een liesblessure.

Hartley had met de Thrashers afgelopen seizoen het beste seizoen in het korte bestaan van de club gedraaid. Er werden 43 wedstrijden gewonnen en slechts 28 verloren in het reguliere seizoen. Vlak voor de trade-deadline werden Keith Tkachuk en Alexei Zhitnik nog aan het team toegevoegd, maar het team lag er na de eerste ronde uit.

General Manager Don Waddell zal de taken in de bank waarnemen tot er een vervanger voor Hartley gevonden is.