WK2018 Australie I Jsland 016

28 april 201822:45

Australie blijft ongeslagen

Australië heeft ook de vierde wedstrijd op het WK in Tilburg gewonnen. Australië won na penalty shots van Servië en zal morgen tegen Nederland spelen om het goud.

De wedstrijd begon slecht voor Australië. In de derde minuut werden twee spelers naar de strafbank gestuurd. De Serviërs profiteerden en via Podunavac openden zij de score. Na een kwartier spelen kwam Servië zelfs op 2-0 via Vucurevic met wederom een powerplaygoal. Nog voor de rust scoorde Australië de aansluitingstreffer. Webster zorgde voor de 2-1.

In de tweede periode kwam Australië op gelijke hoogte door een goal van verdediger Goransson. Aan het begin van de derde periode gingen de mannen uit Down Under vrolijk door met scoren. Door goals van Malloy en Armstrong leken zij op weg naar de volgende drie punten.

Nu was het echter Servië dat langszij wist te komen. Zeven minuten voor tijd scoorde Sretovic shorthanded de 3-4 en tien seconden voor het einde was Novakovic de held aan Servische zijde. In de daaropvolgende overtime zou niet meer worden gescoord waardoor penalty shots noodzakelijk waren. Uiteindelijk scoorde Beau Taylor het winnende penalty shot voor Australië.

Morgen om 16.30 speelt Australië om de gouden medaille tegen Nederland. Servië sluit het toernooi morgenavond af tegen degradant IJsland.