Flyers balt close

21 april 200900:00

Door Joep Meijsen

Balt stapt over naar Grizzlies

Groningen Grizzlies heeft de eerste nieuwe speler voor het komende seizoen bekendgemaakt. Het gaat om de 21-jarige aanvaller Jolke Balt, die voorheen uitkwam voor Heerenveen.

Balt speelde het afgelopen seizoen grotendeels in het eerste team in Friesland. In 43 wedstrijden wist hij met beperkte ijstijd tot drie goals en twee assists te komen, allemaal in de eerste helft van het seizoen. Balt speelde ook nog een wedstrijd in de eerste divisie, waarin hij goed was voor een goal en vier assists.

Aan het eind van de vorige jaargang trainde Balt al mee bij de Groningse eredivisionist, zodat coach Sergei Yashin een indruk kon krijgen van zijn kwaliteiten. 'Ik heb hem leren kennen als een goede hardwerkende en zeer gemotiveerde speler,welke erg goed in de groep past. Ik ben blij dat hij voor De Grizzlies heeft gekozen en ben er van overtuigt dat we veel plezier aan hem gaan beleven in Groningen', aldus de coach die zijn tweede seizoen in Nederland ingaat.

Balt is afkomstig uit de jeugdopleiding van Heerenveen en doorliep de verschillende vertegenwoordigende jeugdteams van Oranje. De speler zelf hoopt bij Grizzlies de kans te krijgen zijn kwaliteiten te laten zien. 'Ik heb altijd willen laten zien dat ik een goede speler ben,die een team ook echt kan helpen. In Groningen krijg ik de kans om te bewijzen dat ik dit kan.'

Groningen heeft net als Eindhoven het uitgangspunt met zo veel mogelijk Nederlandse spelers te willen werken. Groningen speelt komend jaar zijn derde seizoen terug in de eredivisie. Afgelopen jaar werd voor het eerst de play-offs bereikt, waarbij Geleen in de eerste ronde te sterk was.