6 maart 200900:00

Door [email protected]

Baraniuk geschorst voor kraker

Jesse Baraniuk zal de playoff-kraker tussen Nijmegen en Tilburg vrijdag vanaf de tribune moeten bekijken. De captain van Nijmegen Devils werd donderdag door de tuchtcommissie van de Nederlandse IJshockey Bond voor twee wedstrijden geschorst. Een eventuele vijfde wedstrijd in deze serie zal hij hierdoor ook moeten missen.

'De tuchtcommissie heeft de straf opgelegd naar aanleiding van een incident na de wedstrijd tussen Heerenveen en Nijmegen op 21 februari', meldt bondsvoorzitter Joop Vullers tegenover IJshockey.com. 'Enige tijd na de wedstrijd heeft Jesse Baraniuk via internet een bericht gestuurd aan scheidsrechter Jean Paul de Brabander. De inhoud van dat bericht was voor de tuchtcommissie aanleiding voor het opleggen van een schorsing.'

Baraniuk heeft twee wedstrijden onvoorwaardelijke en twee wedstrijden voorwaardelijke schorsing opgelegd gekregen. De proeftijd voor de voorwaardelijke schorsing is twee jaar.

'Het feit dat er enkele uren tussen wedstrijd en het betreffende bericht zaten, zal zeker hebben meegespeeld in het bepalen van de strafmaat', stelt Vullers. 'In het heetst van de strijd worden op het ijs ook wel eens dingen geroepen, maar hier zat geruime tijd tussen wedstrijd en voorval.'

Nijmegen Devils heeft aangekondigd in beroep te zullen gaan tegen de uitspraak. Het indienen van een beroep bij de tuchtcommissie heeft echter geen opschortende werking, waardoor de schorsing dit weekend toch uitgediend zal moeten worden.

Tilburg en Nijmegen spelen vrijdag in het Triavium de vierde wedstrijd in de best-of-five halve finale om de landstitel. Trappers leidt op dit moment 2-1 in de serie. Een eventuele beslissende, vijfde wedstrijd zal zondag in Tilburg worden gespeeld.

Baraniuk is Ă©Ă©n van de top vier verdedigers van Nijmegen Devils. De teamcaptain was gedurende het seizoen goed voor zeven goals en 34 assists in 40 wedstrijden. In zes playoff wedstrijden tekende de Canadees voor Ă©Ă©n assist.