Trappers vanbiezen 0809

14 november 200800:00

Door [email protected]

Bekercompetitie weer van start

De internationale break zit er op, dus de Nederlandse clubs mogen na een ruime week rust weer aan de bak. IJshockey.com blikt vooruit op de bekerwedstrijden van het komende weekend.

Met 43 van de 72 wedstrijden in de boeken zit de helft van de bekercompetitie er alweer op. Vijf ploegen zitten dicht tegen elkaar in de strijd om de vier plaatsen in de halve finale om de beker. Nijmegen, Den Haag, Amsterdam, Tilburg en Geleen staan binnen zes punten van elkaar op de ranglijst, waarbij de nummers vier en vijf - Trappers en Eaters - minder wedstrijden hebben gespeeld dan de rest.

Tilburg lijkt op papier het makkelijkste programma te hebben dit weekend. De ploeg van Larry Suarez ontvangt vrijdag Utrecht Dragons, dat zevende staat in de competitie. Op zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Groningen Grizzlies.

Gelukkig voor de Tilburgers begint de ziekenboeg langzaam leeg te lopen. Jeffrey van Iersel, Dennis ten Bokkel en Casey Vanschagen zouden weer van de partij moeten zijn dit weekend. Tony Bergin en Jeroen van den Broek zijn nog uit de running, terwijl Peter van Biezen en Rody Jacobs vraagtekens zijn.

Nijmegen, Den Haag, Amsterdam, en Geleen treffen dit weekend elk Ă©Ă©n andere ploeg uit de top vijf. Devils ontmoet vrijdag in eigen huis Amsterdam, dat mogelijk aan moet treden zonder Marcel Kars. De Nederlands-Canadese forward keerde met een liesblessure terug van het Olympisch Kwalificatietoernooi in Estland. Den Haag ontvangt diezelfde avond Geleen.

Eaters hoopt nieuwe aanwinst Lance Herauf dit weekend al in te kunnen zetten. De aanvaller kwam donderdag aan en mocht meteen het ijs op in Glanerbrook. De formaliteiten rond zijn transfer worden momenteel afgehandeld. Hij vervangt de onlangs weggestuurde Jared Wiseman en Kevin Saville.

Den Haag nam afgelopen week afscheid van verdediger Kristoff van den Broeck. De 38-jarige Belg tekende een maandcontract bij HYS, dat nu niet verlengd wordt. De club is op zoek naar een jongere verdediger om zijn plaats over te nemen. HYS meldt verder dat John Hecimovic, Duncan Dalmao en Matt Reid hersteld zijn van blessures en dit weekend weer in actie komen voor Den Haag.

Als Heerenveen aansluiting wil vinden bij de top vijf, dan zal de ploeg dit weekend goede zaken moeten doen. Met Geleen uit en Den Haag thuis op het programma zal dat echter een lastige opgave worden voor de selectie van Chris Eimers. Flyers staat momenteel acht punten achter Geleen, dat vijfde staat.

Onderaan de tabel vecht Groningen om van de rode lantaarn af te komen. Grizzlies treedt zondag uit aan tegen Utrecht, dat vijf punten boven de noorderlingen staat. Volle winst op de Vechtsebanen zou het team op gelijke hoogte kunnen zetten met Eindhoven. De Kemphanen hebben zelf een lastig programma voor de boeg met wedstrijden tegen Nijmegen en Amsterdam.

Zondag worden in Eindhoven bij de wedstrijd tussen Kemphanen en Devils opnames gemaakt voor een pilotaflevering van een gloednieuw ijshockeyprogramma. Volgens het Eindhovens Dagblad is het programma vanaf januari 2009 op SBS6 te zien. Op 28 november wordt in Den Haag een tweede set proefopnames gemaakt bij de wedstrijd tussen HYS en Trappers.