Ogo wk vrouwen klagenfurt

WK vrouwen ijshockey Klagenfurt Oostenrijk

Arwen ten Cate debuteerde op het hoogste niveau
Arwen ten Cate debuteerde op het hoogste niveau

28 april 202401:24

Door Danny Micola von Fürstenrecht

TeamNL vrouwen blijft op één na hoogste divisie

OT verlies tegen Oostenrijk 2-2 ; 3-1 ; 0-2 OT 0-1

Het Nederlands vrouwen team heeft dit toernooi bewezen dat ze mee kunnen met alle teams op bijna hoogste mondiale niveau, dat is de opsteker van dit WK. Na afloop van de wedstrijd was duidelijk te zien dat onze vrouwen moe gestreden waren maar het verlies hen zwaar viel. Bij iedere wedstrijd in dit toernooi was het gevoel er had meer in gezeten.

Nederland schoot uit de startblokken tegen Oostenrijk. Het was Kayleigh Hamers met een snoeihard slapshot die al na 10 seconden de puck in de bovenhoek van het net knalde. Na twee frommel goals van Oostenrijk wisselde Eline Grabiele met Arwen ten Cate die haar debuut maakte op het WK. Nederland en Oostenrijk hielden elkaar in evenwicht in de eerste periode.

De tweede periode was een totaal andere periode als de eerste Nederland combineerde minder en de spelers hadden moeite elkaar te vinden. Oostenrijk profiteerde volop en schoten maar liefst drie keer raak. Eline Gabriele keerde weer terug in het doel van Nederland.

De derde periode keek Nederland tegen een 5-3 achterstand aan en iedereen aan Nederlandse zijde, er waren ouders en grootouders en vrienden van speelsters welke in de Oostenrijkse competitie spelen aanwezig, hadden er een hard hoofd in. De vrouwen op het ijs dachten er totaal anders over en bij een laat in de derde periode vallend doelpunt gingen ze erin geloven. Anderhalve minuut voor het eind haalde coach Marco Kronenburg Eline Gabriele voor de tweede maal van het ijs maar deze keer om een extra speler in te brengen. Oostenrijk liep ook nog tegen een straf aan dus stond Nederland met 2 spelers meer op het ijs. Het was Jet Milders die 25 seconden voor het einde van de wedstrijd de 5-5 scoorde.

Waar de overtime tegen Noorwegen perfect liep was het nu mede gezien de vele speelminuten welke sommige spelers kregen, nu veel onrustiger op het ijs. Oostenrijk sloeg in de OT na bijna drie minuten toe en won de wedstrijd met 6-5

Woman of the Match en meest waardevolle speelster van Nederland: Kayleigh Hamers

Ned vs Oostenrijk WK 2024 Oostenrijk 29

Trots

Het moet gezegd dat onze vrouwen er veel voor laten en zelf organiseren om op dit mondiale niveau mee te kunnen spelen. Het laat zien dat we met een kleine groep vrouwlijke spelers een unieke prestatie leveren welke een goed vervolg verdiend.

MM00645 41

Social Media door Sem

Er is voor het eerst een heel WK gecoverd via social media door Sem Gerrits. Het zag er geweldig uit. Hij kon dit als familie/vriend doen wat anders voor IJshockey Nederland niet bereikbaar en of haalbaar is. Dank hiervoor. Sem blijft, wel op een iets lagere frequentie, de socials voor IJshockey Nederland doen.

De eindstand

TeamGPWLOTWOTLGFGAGDPTS
1 Noorwegen vrouwen 5 3 0 2 0 18 6 +12 13
2 Hongarije vrouwen 5 3 0 0 2 9 6 +3 11
3 Frankrijk vrouwen 5 3 2 0 0 19 10 +9 9
4 Oostenrijk vrouwen 5 1 2 2 0 20 15 +5 7
5 Team NL Vrouwen 5 1 2 0 2 9 15 -6 5
6 Korea vrouwen 5 0 5 0 0 1 24 -23 0

De wedstrijd in foto's