Divers camera generiek

19 januari 200900:00

Door Joep Meijsen

Bekerfinale live via het web

De uitverkochte bekerfinale is dit jaar voor het eerst volledig live te volgen via internet. SBS verzorgt een live-feed van het spektakel vanuit Eindhoven.

Het tekent de razendsnelle ontwikkeling van de media-aandacht voor het Nederlandse ijshockey. Gisteren was voor het eerst het wekelijkse ijshockeyprogramma op SBS6 te zien. Bijna tachtigduizend kijkers zagen samenvattingen van de wedstrijden Den Haag - Heerenveen, Heerenveen - Tilburg en Amsterdam - Geleen. Verder was er spelregeluitleg van Ron Berteling en liet Ivy van den Heuvel zien hoe de uitrusting van een ijshockeyer in elkaar zit.

Ten behoeve van het programma van komende zondag op SBS zijn de camera's van de zender woensdag aanwezig in Eindhoven. De stream zal onder meer worden doorgegeven aan Tilburg Trappers, waar in Stappegoor een evenement wordt georganiseerd voor de fans die naast een toegangsbewijs grepen. De beelden zullen echter ook via internet te volgen zijn. De streams worden verzorgd door het bureau Cross Media Ventures. Leo Oldenburger zal de beelden vanuit Eindhoven van commentaar voorzien.

De wedstrijd begint woensdag om 19:30 uur. De live videostream is te vinden op de volgende pagina:
http://www.ijshockey.com/200809/video.asp