WK2018 Belgie I Jsland 1

26 april 201818:55

Belgiƫ pakt eerste punten op WK

Belgiƫ sloeg in de late middagwedstrijd in Tilburg een comeback van IJsland af om de eerste punten op dit WK binnen te slepen. Het werd uiteindelijk 6-3 in het voordeel van de Belgen.

Zes verschillende spelers kwamen tot scoren voor Belgiƫ, dat elf minuten voor tijd met 4-0 voorstond, maar vervolgens IJsland zag terugkomen tot 4-3, alvorens de zege met twee goals werd veiliggesteld in een boeiend en doelpuntrijk duel tijdens het WK in Tilburg.

Beide teams begonnen wat onwennig aan het duel en de eerste kansen waren voor IJsland. Na bijna dertien minuten spelen profiteerde Belgiƫ echter van een periode van druk waarbij het doel van IJsland herhaaldelijk onder vuur werd genomen. Uiteindelijk was het Ben van den Bogaert die van dichtbij de trekker overhaalde voor het openingsdoelpunt.

De tweede periode was daarna grotendeels voor Belgiƫ. De ploeg scoorde daarbij twee keer. Eerst was het Billy Denis die een mooie schaatsactie van achteruit zelf fraai afrondde. Vijf minuten later was het Yoren de Smet die raak schoot voor de 3-0, waarmee hij de wedstrijd op slot leek te gooien.

Dat werd met nog minder dan twaalf minuten te spelen nog versterkt door een mooi uitgespeeld doelpunt waarbij Bryan Henry vanuit vrije positie mocht scoren. Een straf tegen Frank Neven bood IJsland echter een ingang terug in de wedstrijd. Tijdens de powerplay was het Robert Sigurdsson die de eerste IJslandse treffer scoorde.

Nog geen minuut later sloeg Haftor Sigrunarson toe voor de 4-2, waardoor het ineens weer spannend werd. Toen Robert Sigurdsson met zijn tweede van de middag voor de 4-3 zorgde wankelde de Belgische zege. Een fout achterin bij IJsland bood Alexandre Bremer de mogelijkheid om de marge weer te vergroten en met een treffer in het lege net was het Maxime Pellegrims die de eindstand op 6-3 bepaalde. Sam Verelst pakte op die goal zijn derde assist.

Belgiƫ komt door de winst op drie punten en weet nu China en IJsland onder zich met nul punten.