13 november 200700:00

Door Joep Meijsen

Benedetti nieuw bij Devils

Nijmegen Devils heeft vlak voor het begin van de reguliere competitie de Canadees Steve Benedetti aangetrokken. De 26-jarige aanvaller komt over van de Arizona Sundogs uit de Central Hockey League en is de vervanger van de afgehaakte import Mark Wires.

Dat heeft Nijmegen Devils bekendgemaakt. De rechtervleugelaanvaller maakt mogelijk komende vrijdag al zijn debuut voor Nijmegen in de competitiewedstrijd tegen de Grizzlies uit Groningen. Benedetti was vorig seizoen met twaalf goals en zeventien assists de nummer twee op de topscorerslijst bij de University of Western Ontario Mustangs uit de Canadese universiteitscompetitie. Hij was daar twee seizoenen lang een teamgenoot van Mike Rice, die sinds twee weken deel uitmaakt van de selectie van de Devils.

Aan het eind van het afgelopen seizoen maakte Benedetti zijn profdebuut bij de Arizona Sundogs in de Central Hockey League in de Verenigde Staten. Hij werd daar voor de play-offs toegevoegd aan de selectie en kwam in veertien wedstrijden tot een goal en een assist. Benedetti geldt volgens Nijmegen als een intelligente aanvaller, die zelf doelpunten kan maken maar ook anderen beter kan laten spelen. De aanvaller uit London, Ontario begon het nieuwe seizoen ook bij de Sundogs, maar hem werd na de voorbereiding geen nieuw contract aangeboden.

Benedetti is na Mike Rice en Nick de Jong de derde uitbreiding van de selectie voor Nijmegen tijdens het lopende seizoen. Ook werd al na enkele weken afscheid genomen van aanvaller Scott Goheen. Nijmegen eindigde tijdens de bekercompetitie op de zesde plaats, waarbij één overwinning werd geboekt. Vorige week werd in eigen huis Tilburg Trappers verslagen.