Devils vs Hamm kans

12 augustus 201918:46

Door Joep Meijsen

Beneliga: extra cup met Duitsland

Een deel van de teams in de Beneliga speelt komend seizoen een extra cupcompetitie tegen teams uit de Duitse regionalliga West. Een deel van de wedstrijden telt mee voor beide competities.

De deelnemende teams vanuit Nederland zijn Geleen, Heerenveen en Nijmegen. Vanuit Belgi√ę zijn Herentals, Leuven en Luik de drie teams, terwijl vanuit Duitsland Diez, Dinslaken, Hamm, Herford, Neuss en Neuwied in de competitie meespelen. De nieuwe competitie krijgt de naam Inter Region Cup.

Met de nieuwe competitie komt de Beneliga tegemoet aan de behoefte bij een aantal teams om meer wedstrijden te spelen. Tegelijkertijd vormt het voor de Duitse teams een oplossing voor hun gebrek aan wedstrijden in de reguliere competitie. De deelnemende teams uit Nederland spelen komend seizoen derhalve om een extra prijs. Naast de Nederlandse beker, het Nederlandse kampioenschap en de titel in de Beneliga staat ook de Inter Region Cup op het programma.

De gesprekken over een gezamenlijke competitie tussen ploegen uit de Beneliga en de Regionalliga West liepen al langere tijd. Daarbij werd ook enige tijd gesproken over een mogelijke nauwere samenwerking. Door deze cup komt de organisatie achter de Beneliga ook tegemoet aan de wensen van clubs die geen behoefte hebben aan extra wedstrijden tegen Duitse teams.

In de opzet van de nieuwe Inter Region Cup tellen onderlinge wedstrijden uit de reguliere Beneliga mee. Daarnaast spelen de Beneliga-teams en de Regionalliga-teams een halve competitie tegen elkaar. Dit betekent dat ploegen drie wedstrijden thuis en drie wedstrijden uit als extra wedstrijden krijgen.

Later meer...