1928 0509

16 februari 201900:17

Door Joep Meijsen

Beneliga: Herentals verstevigt koppositie

Herentals sloeg vrijdagavond een belangrijke slag aan de kop van de ranglijst in de Beneliga. De ploeg van Jeffrey van Iersel won zelf de uitwedstrijd in Nijmegen en zag concurrent Heerenveen in eigen huis onderuit gaan tegen Den Haag.

Ahoud Devils Nijmegen - Era Renomar Hyc Herentals 4-7

Nijmegen Devils leek in een met ruim elfhonderd toeschouwers gevuld Triavium de wedstrijd al in een vroeg stadium naar zich toe te trekken. De ploeg van Alexander Jacobs begon sterk aan de wedstrijd en overrompelde Herentals in de openingsfase. De ploeg beloonde zich met doelpunten van Nick de Jong en Levi Houkes en kreeg voldoende mogelijkheden die voorsprong verder uit te bouwen.

Keerpunt in het duel was een straf tegen Emiel Goris enkele minuten na de tweede Nijmeegse treffer. Devils slaagde er zelf niet in om die powerplay succesvol af te ronden en kreeg zelfs een succesvolle counter om de oren waarin Mitch Morgan zijn snelheid gebruikte om Herentals shorthanded op het scorebord te brengen.

Voor de eerste pauze werd het zelfs gelijk via Ben Coolen, maar Hyc sloeg pas echt zijn slag in de openingsfase van de tweede periode. De recente Belgische bekerwinnaar kwam flitsend uit de startblokken en scoorde in 3,5 minuut drie keer. Ebe Daems, Vincent Morgan en Ben Vercammen namen die goals voor hun rekening en eventjes stond er zelfs een zesde goal van Hyc op het scorebord.

Nijmegen deed via Justin Evers halverwege het duel nog iets terug, maar de laatste lach in de tweede periode was wederom voor Herentals dat via de tweede treffer van de avond van Mitch Morgan de marge weer vergrootte naar drie goals. In de slotperiode werd dat via Preston Shupe zelfs vier goals, alvorens Nick de Jong in de slotfase nog een keer toesloeg namens Devils, 4-7.

Justin Evers en Jacques de Ceuster zorgden nog voor wat vermaak met een korte bokspartij.

Foto: Paul Nicolaassen

Unis Flyers Heerenveen - Cairox Hijs Hokij 3-6

Heerenveen had de minste verliespunten in de Beneliga, maar heeft dat na vrijdagavond niet meer. In eigen huis ging de ploeg van Michael Nason met 3-6 onderuit tegen Den Haag, dat daarmee optimaal profiteerde van het verlies van Nijmegen om het gat met de vijfde plaats op de ranglijst te verkleinen.

Heerenveen kwam al vroeg op voorsprong via Ronald Wurm, maar zag Den Haag nog voor het einde van de eerste periode op gelijke hoogte komen vai een powerplaygoal van Mike Verschuren. Ook in de tweede doorgang wisselden Den Haag en Heerenveen goals uit. Hijs kwam via Viktor Gibbs Sjödin halverwege het duel op voorsprong, waarna Jasper Nordemann de partijen weer in evenwicht bracht.

De slotperiode bezorgde Den Haag daarna de overwinning. Raymond van der Schuit, Marco Bommezijn en Alan van Bentem sloegen achter elkaar toe om de Haagse ploeg een ruime voorsprong te bezorgen. Een treffer van Adam Bezak bleek uiteindelijk slechts een doekje voor het bloeden voor Flyers, want Den Haag sloeg kort voor tijd via opnieuw Van Bentem zijn slag om de winst definitief naar zich toe te trekken.

Delen