19 december 201600:29

Beneliga Round-up Zondag

Flyers en Herentals handhaafden op zondag hun ongeslagen status in de Beneliga. Zoetermeer haalde uit in Antwerpen, terwijl Luik als winnaar uit de bus kwam in Nijmegen.

Ahoud Devils Nijmegen - Bulldogs Luik

Akim Ramoul scoorde twee keer namens Luik in de 1-4 overwinning voor de Franstalige Belgen in het Triavium tegen Nijmegen. Voormalig Kemphaan Leon Pieper en Thomas Cheyne Matheson waren de andere Luikse doelpuntenmakers. Namens Nijmegen nam Harley Verkroost het enige doelpunt voor zijn rekening. Devils blijft door het verlies onderaan staan in Poule A van de Beneliga, terwijl Luik door de zege in het spoor blijft van Geleen en Ă©Ă©n van de vier tickets per poule die toegang geven tot de play-offs in de Beneliga.

Chiefs Leuven - Unis Flyers Heerenveen

Heerenveen Flyers won ook zijn achtste wedstrijd in de Beneliga dit seizoen. De ploeg van Mike Nason was met 3-6 te sterk in en tegen Leuven. Flyers besliste de ontmoeting met drie goals op rij in de tweede periode. Nieuwkomer Adam Bezak was ook in zijn tweede wedstrijd in het shirt van Heerenveen succesvol. Yan Turcotte, Ronald Wurm (2), Pippo Limnell en Tony Demelinne waren de andere succesvolle schutters. Deniss Baskatovs scoorde twee keer namens Leuven, voor wie ook Marin Vachal doel trof. Heerenveen reist komende vrijdag af naar Den Haag voor het duel tussen de twee ongeslagen teams in Poule B van de Beneliga.

Kwadro Herentals - Amstel Tijgers

Vorige week kon Amsterdam het Herentals in de Jaap Edenhal nog erg lastig maken. Daar was op zondag in de terugwedstrijd geen sprake van. Al in de eerste tien minuten van het duel sloeg Herentals drie keer toe en de regerende kampioen in de Beneliga liep uiteindelijk uit naar een 5-0 overwinning. Amsterdam liep al vroeg tegen straffen op en incasseerde powerplaygoals van Mitch Morgan en Vincent Morgan, alsmede Ben Torremans. In het restant van de ontmoeting waren ook Timo Dewin en Jacob Laliberté nog succesvol, laatstegenoemde shorthanded. Herentals staat daarmee riant op de eerste plaats in Poule A. Amsterdam ligt nog altijd op koers voor een plek in de play-offs van de BeneLiga, maar zal nog moeten stijgen voor de final four om het landskampioenschap van Nederland zoals dat op het programma staat.

Antwerp Phantoms - Silverdome Panters

Ludek Skop had met drie goals en drie assists een belangrijke hand in de 0-6 overwinning voor Zoetermeer in Antwerpen. In een ontmoeting met meer dan honderd strafminuten, kwam Zoetermeer via Marko van Leeuwen al in de openingsminuut op voorsprong. Vervolgens verdubbelde Thomas Borgman deze voorsprong, waarna Skop zelf twee keer acher elkaar toesloeg. In de slotperiode waren Cas Staps en nogmaals Skop nog succesvol. Door de zege klimt Zoetermeer naar de derde plaats in Poule A.

Delen