NHL DEL berlijn logo

3 oktober 200600:00

Door Remco

Berlijn blijft verliezen

Twee seizoenen achter elkaar won Berlijn de titel in Duitsland. Deze zomer verlieten echter enkele sleutelspelers de ploeg uit de hoofdstad. Berlijn kent momenteel zware tijden en verloor dinsdagmiddag voor de zesde maal op rij. Ingolstadt won in Berlijn met 1-3.

Het vertrek van drie topverdedigers heeft geleid tot een moeizame start van de ploeg van coach Pierre Pagé. Micki DuPont, Robert Leask en Derrick Walser zijn vervangen door Andy Roach, Chris Heid en Cole Jarrett. Roach is de bekendste van het drietal door zijn optreden op het wereldkampioenschap in 2004. In de kwartfinale scoorde Roach twee penaltyshots tegen gastland Tsjechië en in de strijd om brons tegen Slowakije scoorde Roach de beslissende goal.

In de wedstrijd tegen Ingolstadt lag het probleem echter niet in de verdediging, maar bleek dat ook het vertrek van goalie Tomas Pöpperle nog niet opgevangen is. Coach Pagé probeert het tot nu toe met de jeugdige goalies Youri Ziffzer en Sebastian Stefaniszin. Laatstgenoemde beleefde tegen Ingolstadt een rampzalige middag.

Aan het einde van de eerste periode stond Ingolstadt al met 0-3 voor in het Wellblechpalast. Na zeven minuten opende Jeff Tory de score met een powerplaygoal. Bij deze goal zag Stefaniszin er niet goed uit maar de pas 19-jarige goalie ging pas echt in de fout bij de tweede en derde treffer van de gasten. Beide treffers werden overigens gescoord door Matt Higgins.

Pagé greep in door in de pauze Youri Ziffzer op het ijs te zetten maar zonder effect. Jimmy Waite, de goalie van Ingolstadt, liet zien hoe belangrijk het is om een topgoalie in huis te hebben en hield keurig zijn doel schoon in de tweede periode. Uiteindelijk scoorde veteraan Stefan Ustorf nog de 1-3 in de derde periode maar deze treffer bleek achteraf alleen voor de statistieken te zijn.

De Eisbären zijn door deze nederlaag afgezakt naar de negende plaats. De schreeuw om een nieuwe topgoalie blijft hierdoor aanhouden. De laatste jaren heeft Berlijn belangrijke tussentijdse versterkingen weten te halen. Willen de Eisbären de titel voor de derde maal op rij binnenslepen, dan zal manager Peter John Lee wederom zijn neus voor goede aankopen moeten laten blijken.