Eaters logo nieuw 465x310

29 november 201408:24

Door Joep Meijsen

Bestuur Eaters trekt team terug

Het einde van de deelname van Geleen aan de competitie in de Eredivisie lijkt definitief. Vannacht trad voorzitter Emile Frieser af bij de club en trok hij het team terug uit de Eredivisie.

'Bij dezen kondig ik dan ook mijn aftreden als interim voorzitter van de Eaters aan. Het team wordt per direct uit de competitie teruggetrokken en zal zondag niet meer (onder de Stichting Topijshockey Eaters Limburg) spelen, waarover de NIJB en Laco direct zullen worden ge√Įnformeerd. Ik zal mij nog slechts toeleggen op het afwikkelen van de lopende verplichtingen', zo schrijft Frieser op de offici√ęle Facebook-pagina van Geleen.

Daarmee zou dus de wedstrijd voor zondag die op het programma staat tegen Heerenveen al niet meer gespeeld worden en lijkt het erop dat de fans van de club niet meer de kans krijgen om afscheid te nemen van de spelersgroep. Het feit dat gistermiddag uitlekte dat de sponsorgesprekken tijdens de week niets hadden opgeleverd en alle gevolgen daarvan zijn voor Frieser de reden om de handdoek nu in de ring te gooien, zo valt af te leiden uit de op Facebook geplaatste verklaring.

De tekst laat nog wel enige ruimte voor redding, wanneer een andere organisatie het eerste team van Eaters zou overnemen, maar daar lijkt op zaterdagochtend geen aanwijzing voor de zijn. 'Het had zo mooi kunnen zijn, maar zonder sponsorvertrouwen en zeker zonder respect binnen de 'organisatie' is er geen basis en voor mij geen reden meer om mij nog langer als een zot het vuur uit de sloffen te rennen voor een droom', zo motiveert Frieser zijn besluit per direct te stoppen.

Het team van Eaters lijkt nog niet zo ver dat ze de handdoek in de ring te gooien. 'Bij deze willen wij als team jullie bedanken voor alle support in goede en mindere tijden. Wij vernamen helaas voor de wedstrijd dat het seizoen waarschijnlijk na zondag afgelopen is. Na meermaals aandringen bij het bestuur voor een huidige stand van zaken werd hier niet op gereageerd. Wij distantieren ons als team dan ook van de huidige berichtgeving. we willen jullie dan ook vragen om zondag naar de ijsbaan te komen om er voor de laatste keer een echte hell of the south te maken', zo schrijft het team in een gezamenlijke verklaring gericht aan supporters en sponsoren.