8 september 200600:00

Door Remco

Bestuur NIJB treedt af

Via een brief aan alle leden van de Nederlandse IJshockey Bond heeft voorzitter Jan de Greef heeft aangekondigd zijn functie met onmiddelijke ingang neer te leggen. Ook de overige leden van het bestuur en van de bestuurscommissie leggen hun functie neer.

In de brief, die in zijn geheel na te lezen is op de site van de NIJB, wordt door Jan de Greef gesproken over een vertrouwensbreuk tussen enkele eredivisieclubs en het bestuur van de NIJB.

De Greef: 'Daarboven is in de geledingen van de eredivisie een beleidsplan ontwikkeld, dat - onder druk van een zeer onplezierige actie uit Heerenveen, ons allemaal bekend - tot nadere uitwerking wordt afgedwongen. Het bestuur van de NIJB staat voor het gehele Nederlandse ijshockey en is van mening dat in een beleidsnotitie te wegen. De voorstellen van enkele eredivisieclubs om een prioriteit tot uitwerking van het eigen beleidsplan met daaraan gekoppeld een eigen entiteit voor de eredivisieclubs, kan geen goedkeuring krijgen van het bestuur en de bestuurscommissie van de NIJB.'

De Greef benadrukt meerdere keren in deze brief dat niet alle clubs schuldig zijn aan de vertrouwensbreuk. Zoals hierboven al te lezen valt, wordt alleen Heerenveen bij naam genoemd door de Greef.

De andere bestuursleden Gerd Lindemann, Ed Euverman en Arnoud van Berkel hebben ook besloten hun zetel op te geven in het bestuur. De leden van de bestuurscommissie Johan ten Brinke en Gerard Zeebregts leggen ook hun werkzaamheden neer en hebben bekend gemaakt niet beschikbaar te zijn voor een bestuursfunctie. Joop Vullers blijft nog actief tot de extra algemene ledenvergadering.

Dit bericht van de NIJB komt als een grote verrassing. Na alle perikelen rondom de Flyers is dit weer een nieuw hoofdstuk van deze roerige zomer voor het Nederlandse ijshockey.