29 december 200500:00

Door Joep Meijsen

Bestuurder Eaters stapt op

Vice-voorzitter Paul Janssen van Eaters Geleen stapt met onmiddelijke ingang op. Aanleiding is een conflict met coach Andy Tenbult, dat na afloop van de verloren halve finale tegen Tilburg Trappers in de publiciteit kwam.

Dat meldt de website van de Limburgse regionale omroep L1. Na afloop van de wedstrijd zei Tenbult moedeloos te worden van de persoonlijke aanvallen van bestuurslid Jansen op de trainer. Tenbult voelt zich in zijn rug aangevallen. Janssen zou diverse malen gezinspeeld hebben op een vertrouwensbreuk tussen de spelersgroep en de trainer.

Janssen liet vanmorgen in een reactie weten dat een deel van de spelersgroep geen vertrouwen meer heeft in de Nederlandse-Canadese coach. Hij vond dat Tenbult moest opstappen. Later op de dag legde hij zijn functie zelf neer. Janssen zegt Âdat hij het helemaal gehad heeft met de EatersÂ.

Eerder dit seizoen stapte ook teammanager Maurice Nelissen al op. Onvrede over technische beslissingen van coach Andy Tenbult en voorzitter Eugene van Sloun lagen ten grondslag aan dat besluit.