Bjorn Borgman in actie voor Cairox Hijs Hokij Den Haag in het seizoen 2019-20
Bjorn Borgman in actie voor Cairox Hijs Hokij Den Haag in het seizoen 2019-20 — © Robert Bos/Flickr

24 februari 202120:15

Door Joep Meijsen

Bjorn Borgman langer onder contract bij Hijs

Cairox Hijs Hokij Den Haag heeft de overeenkomst met jeugdinternational Bjorn Borgman opengebroken en verlengd tot het einde van het seizoen 2022/23.

Dat heeft de club bekendgemaakt. De 18-jarige verdediger speelde vorig seizoen zijn eerste jaar voor Hijs en zou ook dit seizoen voor de Haagse ploeg zijn uitgekomen als er een seizoen was geweest. De oorspronkelijke overeenkomst tussen Den Haag en Borgman liep na het komende seizoen af.

De in Purmerend geboren defense vertegenwoordigde Oranje de afgelopen jaren op zowel U18 als U20-niveau en debuteerde enkele jaren geleden in het shirt van Amsterdam in de Beneliga. In zijn eerste jaar in Den Haag nam hij in 20 wedstrijden een goal en 8 assists voor zijn rekening. Voor zijn prestaties ontving hij enkele weken geleden de Bennie Tijnagel-Trofee als de beste jonge speler in de hoogste Nederlandse ijshockeycompetitie.

Coach Chris Eimers van Den Haag, die zelf onlangs zijn overeenkomst met de club verlengde, is blij met de verlenging van Borgman. 'Bjorn heeft het afgelopen jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Waar we eerst spraken over een posititie als zesde verdediger, speelde hij uiteindelijk in de eerste lijn naast Doug Rose als vaste waarde binnen het team.'