25 februari 200500:00

Door [email protected]

Blackburn blokt dubbel

Wel eens een goalie met twee blockers en geen vanghandschoen gezien? Dan Blackburn verdedigt sinds kort zo het doel bij de Victoria Salmon Kings in de ECHL. De talentvolle ex-NHL-er probeert op deze manier aan een comeback op het hoogste niveau te werken.

De 21-jarige Dan Blackburn leek een gouden toekomst tegemoet te gaan. De veelbelovende goalie werd in 2001 bij de Kootenay Ice uitgeroepen tot Major Junior Hockey goalie van het jaar. In datzelfde jaar werd hij in de eerste ronde door de New York Rangers gedraft. Hij speelde in twee seizoenen 63 wedstrijden voor de Rangers en leek de gedoodverfde opvolger voor Mike Richter te worden.

Maar in 2003 blesseerde de Canadees zich op erg ongelukkige wijze. Tijdens een trainingskamp van de Rangers ging het fout bij het gewichtheffen. Hij beschadigde zenuwen in zijn linkerschouder en heeft ook nu nog beperkte bewegingsvrijheid in zijn linkerarm. En dat ondanks een operatie.

Blackburn is niet meer in staat om met zijn linkerhand pucks te vangen. In plaats daarvan probeert hij nu pucks weg te werken naar de hoeken.

Zijn ultieme doel is om weer in de NHL te kunnen spelen. Hij zegt dat zijn motivatie om dat te bereiken op dit moment zelfs groter is dan toen hij oorspronkelijk gedraft werd.

Omdat hij geblesseerd is valt hij tijdens de lockout onder een speciale regeling. Hij ontvangt uit de ziektepot een jaarsalaris van 850.000 dollar, maar koos ervoor dat om te geven om weer te kunnen spelen.