NHL DEL dusseldorf logo

18 oktober 200600:00

Door Remco

Blamage voor Dusseldorf

Dinsdagavond vonden de achtste finales plaats in de strijd om de Duitse beker. Er waren twee grote verrassingen. Bremerhaven versloeg titelhouder Düsseldorf met 9-2 en Regensburg schakelde Straubing uit.

Bremerhaven staat momenteel vierde in de Tweede Bundesliga in Duitsland. Van het niveauverschil met de nummer vijf van de DEL was weinig te merken. In een uitverkocht huis zagen iets meer dan tweeduizend toeschouwers een flitsende start van de thuisploeg. Na vijf minuten stond Bremerhaven al op een 2-0 voorsprong. De 25-jarige Canadees Paul Deniset was de grote man voor Bremerhaven met drie goals en drie assists.

Regensburg kwalificeerde zich ook voor de kwartfinales. De Eisbären uit Regensburg staan één plaats boven Bremerhaven in de Tweede Bundesliga en mochten het gisteren thuis opnemen tegen de Straubing Tigers. De laatste jaren zorgde Regensburg al vaker voor stunts in de beker, zo ook in deze editie. De thuisploeg won nipt met 3-2 van Straubing dat vijf minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer wist te scoren. Verder dan die treffer kwam Straubing echter niet ondanks het inbrengen van een zesde veldspeler voor goalie Martinovic.

Overige wedstrijden

Mannheim won thuis met 3-0 van Hamburg. Methot, Girard en Carciola waren de doelpuntenmakers voor 12.637 toeschouwers in de SAP-arena. Voor goalie Robert Müller betekende het de tweede shut-out van het seizoen.

Frankfurt schakelde verrassend het sterke Nürnberg uit. In een gelijkopgaande wedstrijd trokken de Lions nipt aan het langst eind. Dankzij onder meer twee goals van Jeff Ulmer won Frankfurt met 3-2.

Köln liet zich niet verrassen door een ploeg uit de Tweede Bundesliga. In en tegen Wolfsburg won het team van Doug Mason met 0-4. Wolfsburg was in de eerste periode de sterkere ploeg en trof via Callander nog de lat. Oliver Jonas hield echter zijn doel schoon en in de tweede periode scoorde Köln al na vijftig seconden via Bill Lindsay. De andere goals kwamen op naam van Bryan Adams, David McLlwain en Mirko Lüdemann.

Berlijn moest het opnemen tegen de Kassel Huskies. De koploper van de Tweede Bundesliga had echter geen schijn van kans tegen de Eisbären. De hoofdstedelingen traden aan met een veredeld tweede team want maar liefst negen vaste spelers mochten rust houden van coach Pagé. Berlijn won uiteindelijk met 1-5 dankzij goals van Kramer, Draxinger, Weiß, Garten en Braun.

Iserlohn won thuis pas na penalty shots van Augsburg. Na overtime bleven beide ploegen op 1-1 steken. Augsburg wist echter geen penalty shot langs goalie Conti te krijgen, terwijl Rochefort en Roy beiden wel wisten te scoren voor Iserlohn. Overigens waren er slechts 1300 toeschouwers aanwezig bij deze confrontatie.

De achtste en laatste ontmoeting ging tussen Hannover en Krefeld. De Pinguine wonnen vrij verrassend met 3-5 in Hannover. Krefeld kent een matige seizoensstart in de competitie maar staan in ieder geval met deze fraaie zege wel in de kwartfinales van de bekercompetitie. Lang bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd maar goals aan het einde van de tweede en derde periode brachten de zege voor Krefeld. Eerst was het Köttstorfer die in de 38e minuut de 3-4 binnenschoot, drie minuten voor tijd scoorde Ray DiLauro met zijn tweede treffer van de avond de allesbeslissende 3-5.

Wanneer de loting voor de kwartfinales plaats zal vinden is nog niet bekend. Wel is bekend dat deze wedstrijden begin december zullen worden gespeeld.