Eaters novello stretching

3 november 200600:00

Door [email protected]

Blessureleed op de ijsbanen

Eaters-goalie Frank Novello is minstens twee weken uitgeschakeld. De Canadees brak donderdagavond tijdens de selectietraining een vinger. Reden voor ijshockey.com om de blessures bij de verschillende eredivisie teams in kaart te brengen.

De website van Eaters Geleen maakt vandaag melding van de blessure van Novello. Volgens het artikel heeft de goalie zijn vinger in het ziekenhuis recht laten zetten en zit hij momenteel met zijn hand in het gips.

Door zijn blessure mist Novello het laatste weekend van de Challenge Cup en naar verwachting ook het eerste weekend van de bekercompetitie. Met Casper Swart beschikt Eaters Geleen echter over nog een capabele sluitpost.

Novello tekende afgelopen zomer in Geleen en maakte direct indruk in de Nederlandse competitie. De kleine, snelle goalie was vooral sterk in de thuiswedstrijd van Geleen tegen Tilburg, die mede dankzij een sterk optreden van Novello met 6-1 gewonnen werd.

Tilburg Trappers
Bij de Tilburg Trappers nam de ziekenboeg deze week verontrustende vormen aan. 'We hadden heel wat blessures', stelt Trappers-voorzitter Cees Oerlemans. 'Jeff Paul, Dennis ten Bokkel en Simon de Wit hadden allen last van hun lies. Martin Trommelen had een pijnlijke knie en Casey Vanschagen een schouderblessure.'

Toch zullen de meeste spelers komend weekend wel in actie kunnen komen. 'Met uitzondering van Casey is iedereen weer fit genoeg om te spelen. De meeste jongens zullen zaterdag tegen Utrecht maar één periode spelen, maar ze staan zondag tegen Nijmegen allemaal op het ijs.' In de ontmoeting van zondag wordt bepaald welk van de twee teams zich kwalificeert voor de finale om de Challenge Cup.

Oerlemans meldt verder dat Rody Jacobs weer gestart is met trainingen en komend weekend volledig inzetbaar is.

Nijmegen Emperors
Bij Nijmegen Emperors moesten afgelopen zondag in Geleen drie imports het ijs met blessures verlaten. Anders Dahlin, Andreas Löf en Tobias Jenssen vielen uit, maar trainden afgelopen week wel mee met de selectie.

'Dahlin heeft een lelijke klap op zijn hoofd gekregen', zegt Nijmegen praeses Emiel Verdonschot. 'Tobias Jenssen moest in zijn gezicht gehecht worden en Andreas Löf had een flinke bult op zijn hoofd.' Toch verwacht het team dat het aankomend weekend gewoon over deze drie spelers kan beschikken.

Allen Nick de Jong is nog niet fit genoeg om voor de Emperors in actie te komen. De Nijmegenaar onderging afgelopen zomer een operatie aan zijn schouder, waaraan een lange herstelperiode was gekoppeld. De Emperors melden dat De Jong al wel meetraint en waarschijnlijk bij de start van de bekercompetitie weer mee zal kunnen doen.

Amsterdam Amstel Tijgers
Bij Amsterdam is alleen Dennis Jonker een zekere scratch. De jonge verdediger heeft nog steeds last van zijn knie. Paul Vincent zal waarschijnlijk wel spelen, maar met een brace. Het meedoen van Tommie Hartogs is nog onzeker. De captain sukkelt al langere tijd met een pijnlijke rug.

Den Haag Wolves
Bij de Wolves is Joy Turpijn voor langere tijd uitgeschakeld. De pas 18-jarige forward brak ruim anderhalve week geleden zijn scheenbeen tijdens een training van het nationale juniorenteam. Coach Alexander Jacobs verwacht het zeker drie maanden zonder de speler te moeten stellen.

Heerenveen Flyers
In Heerenveen is het meespelen van Justin Bekkering nog onzeker. De speler miste afgelopen woensdag de wedstrijd tegen Groningen door een polsblessure. Sabourin, Winder en Levitin spelen niet mee met de Flyers vanwege het nog ontbreken van werkvergunningen.