13 december 200500:00

Door Joep Meijsen

Blumer heeft nieuwe club

Anthony Blumer heeft alweer een nieuwe club. De aanvaller die afgelopen zondag plotsklaps vertrok uit Amsterdam speelt de rest van het seizoen voor de Quad City Mallards in de United Hockey League. De club waar hij vorig jaar ook kortstondig voor uitkwam.

Dat blijkt uit een door de Quad City Mallards uitgegeven persverklaring. Het seizoen voor deze club begint op vrijdag 21 oktober. Hij treft bij deze club een opvallende teamgenoot, oud-Nijmegen doelman Jason Tapp. Deze vertrok enkele jaren geleden als een dief in de nacht bij Nijmegen om ook direct bij een nieuwe club op te duiken.

Anthony Blumer meldde zondag na de door Amsterdam gewonnen wedstrijd in Tilburg dat hij de club om persoonlijke redenen wilde verlaten. Volgens een woordvoerder van de club waren die redenen samen te vatten onder de term 'heimwee'.

Vervelend voor Amsterdam is dat de United Hockey League niet is aangesloten bij de IIHF. De club kan de speler dan ook niet tegenhouden. Ook is er geen internationale transfer nodig voor de overgang van Blumer.

Volgens afspraken tussen de clubs telt Blumer mee in de telling van het aantal imports van de clubs en de daaraan verbonden boeteclausules voor het aantrekken van extra buitenlanders. Amsterdam zelf wil hierover nog gesprekken voeren.