12 april 200600:00

Door Joep Meijsen

Bondcoach tekent bij Köln

Doug Mason is vandaag gepresenteerd als nieuwe hoofdcoach van de Kölner Haie. De geboren Canadees tekende een contract voor één jaar bij de zojuist uit de play-offs uitgeschakelde veelvuldige Duitse landskampioen.

Geruchten over de overgang van Mason van zijn huidige club Iserlohn naar Keulen deden al geruime tijd de ronde. Volgens ingewijden was de deal al enige tijd rond, maar werd met de bekendmaking gewacht tot het moment dat Keulen uit de play-offs werd gestoten. Dit gebeurde afgelopen week in de halve finales van door aartsrivaal DĂŒsseldorf.

'We hebben met verschillende trainers gesproken, die voor de functie in aanmerking kwamen. Doug Mason heeft ons met zijn concept, zijn vakmatige competentie en zijn ideeën volledig overtuigd. Hij steunt de filosofie van de club waarbij jonge spelers moeten worden ingepast in de selectie', zegt sportmanager Rodion Pauels van Keulen op de website Hockeyweb.de.

Doug Mason heeft trek in zijn functie. 'Ik verheug me er enorm op deze super-uitdaging. Het is een eer voor mij om bij de Haie te mogen werken', aldus de Nederlandse bondscoach. Hij wordt bij Keulen geassisteerd door de voormalige Boston Bruin Clayton Beddoes, die ook met Mason bij Iserlohn werkte.