24 februari 200500:00

Door [email protected]

Bonus kost coach kop

The Motor City Mechanics moeten met spoed op zoek naar een nieuwe coachingstaf. Coach Steve Shannon is voor de rest van het seizoen geschorst en zijn assistent John Blum mag tien wedstrijden niet in de bank staan. De UHL coaches hadden een prijs gezet op het hoofd van tegenstander Kevin Kerr (foto).

Kerr, een speler van de Flint Generals, had enkele weken geleden kritiek geuit op NHL-ers die nu in de UHL kwamen spelen. Volgens hem was het hypocriet dat ze protesteerden tegen een salarisplafond, maar intussen wel in een liga willen spelen waar al jaren met zo'n limiet gewerkt wordt. Daarmee reageerde hij op de komst van NHL-ers Chris Chelios en Derian Hatcher naar de Motor City Mechanics in Detroit.

Shannong en Blum spoorden hun spelers daarop aan om Kerr 'te pakken' tijdens de geplande ontmoeting op 2 februari. De speler die Kerr te grazen zou nemen zou op een bonus van 200 dollar kunnen rekenen. In de UHL mag bij elk team Ă©Ă©n speler duizend dollar per week verdienen, maar de gemiddeldes liggen veel lager.

Kerr is tevreden met het besluit van de liga. "Ik ben blij dat de United Hockey League deze situatie zo serieus heeft opgepakt", zei hij dinsdag in een persbericht.

"Noch de liga, noch ons team kan zulk gedrag goedkeuren", reageerde Mechanics directeur John Tull. "Dit is hockey, geen straatgevecht. Dit is niet de film 'Slapshot'. In deze liga is niemand erop uit om een ander moedwillig pijn te doen."

Op dit moment beschikken de Mechanics over vier NHL-spelers. Na Hatcher en Chellios werden ook Sean Avery (LA Kings) en Brian Smolinsky (Ottawa Senators) aangetrokken. De gemiddelde bezoekersaantallen van het team stegen van 1.400 naar 2.500 sinds de komst van de sterren.